Bizonyítványosztás

183462 183462183462 183462
Vágólapra másolva!
2011.06.02. 19:06
Címkék
Nem egyszerű az idei bajnokság után szezonválogatottat hirdetni, ugyanis egymást érték a csalódást keltő teljesítmények. Nincs egy csapatnyi...

Nem egyszerű az idei bajnokság után szezonválogatottat hirdetni, ugyanis egymást érték a csalódást keltő teljesítmények. Nincs egy csapatnyi jó produkció idén. Egy pár szót ejtünk mindenkiről, személyre szabott évértékelő következik.Nem egyszerű az idei bajnokság után szezonválogatottat hirdetni, ugyanis egymást érték a csalódást keltő teljesítmények. Nincs egy csapatnyi jó produkció idén. Egy pár szót ejtünk mindenkiről, személyre szabott évértékelő következik.

Paolo Orlandoni: Egy meccsen védett idén, a Werder Bremen elleni idegenbeli 3-0 alakalmával. Beszédes.

Luca Castellazzi - 7,5: 1335 perc a bajnokságban, 241 a kupában és 233 a BL-ben. Julio Cesar sérülései miatt a vártnál többet kellett védenie, viszont panaszunk nem lehetett rá. Megbízható volt, apróbb-cseprőbb hibái voltak, komoly bakikra nem emlékszünk. Jó vétel, valahol az ő szintjén kezdődik egy megbízható cserekapus.

Julio Cesar - 8: Azt túlzás lenne mondani, hogy ez volt az egyik legjobb szezonja. Bizony-bizony, a Bayern ellen volt két igen nagy hibája, viszont megannyi ziccert fogott és a kritikus tizenegyesek hárítása sem maradt el. Komoly baj nem volt vele, mentségére szolgáljon, hogy a védelem előtte katasztrofálisan teljesített, hozzájuk képest ő végig megbízható volt.

Maicon - 6: Benitez alatt szörnyű volt, ugye ő a WHL meccs után, úgy döntött, hogy köszöni szépen, ebből nem kér. Leo érkezésig a hírét sem hallottuk. Mikor jól játszik, akkor nagyon nagyot dob a játékon, (Serie A védői közül ő hozta legtöbbet helyzetbe a csapattársait, 45 alkalommal) de idén ez elég ritkán volt így (ezt mutatja az egyetlen árva gólja is a szezonban) és most az év végén is van valami zavaros ügy körülötte. Még David Suazo is fülig érő szájjal ünnepelte az Olasz Kupát, Maicon a kontinensen sem volt. Nem kell meglepődni, ha nem látjuk többet kék-feketében. Amit én személy szerint, rettenetesen sajnálni fogok.

Javier Zanetti - 8: A Capitano az idei szezont is végig zakatolta. Akadtak alibi szagú meccsei, de még mindig hihetetlenül megbízható alappillére a csapatnak. Hihetetlen az ember.

Davide Santon: Év elején játszott rendszeresen a rengeteg sérült miatt, de már nem a Cé-ölő Santont láttuk, hanem egy olyat, akiről mindig kapunk egy gólt, vét egy komoly helyezkedési hibát és sokszor bizonytalan. Kölcsön is adtuk Cesenába, ahol biztató 850 percet játszott fél év alatt, sérülésekkel is bajlódott.

Yuto Nagatomo - 7,5: A kis szamuráj jó vételnek bizonyult. Agilis, agresszív, ha kell meghúzza a szélt, ha kell hátul verekedik, szerzett két gólt és megoldotta a balhátvéd gondjainkat is. Pozitívum, hogy szemmel láthatóan nagyon kedvelik a többiek is. Mi kell még, a napokban írja alá végleges szerződését.

Iván Córdoba - 5: Az ő szerepe idén az lett volna, hogy beugrósként stabilitást, rutint és a nyugalmat vigyen a védelembe. Hát ez pont fordítva sült el, év elején még tűrhető volt (Benitez egy időben jobb szellőben játszatta!), de Leo alatt csereként maga volt az életveszély. Egy korszak véget ért.

Marco Materazzi - 5,5: Róla egyből a milánói derbys tizi ugrik be mindenkinek, viszont voltak magabiztos produktumai is. Ekkoriban kezdtük el felhúzott szemöldökkel figyelni Béka Bandit. Egy újabb vén rókának köszönjük meg az eddigi munkáját.

Andrea Ranocchia - 6: Eleinte semmi gond nem volt. Aztán mikor Córdobával összeálltak, akkor szabadult el a pokol, először. Majd szépen apránként azon kaptunk magunkat, hogy Ranocchia lassú, Ranocchiát megint felbőrözték, Ranocchiát megint simán megverte az embere, Ranocchia hova helyezkedik, Ranocchia szédeleg a védelem közepében. Bízunk benne, hogy nem ez lesz a folytatás is, mert bajban leszünk.

Lucio - 8: Nyilván többet hibázott mint tavaly, de monolitként emelkedett ki még így is, ebből a szedett-vedett védelemből.

Christian Chivu - 5,5: A román Ifával már Benitez alatt gondok voltak, átjáróház lett az oldala. Majd azért helyenként voltak jó meccsei is és feltűnő, mennyivel jobb középen. A Milan és a Schalke ellen is kiszórták, amelyik két meccsen gyakorlatilag elment a szezon. (Arról a csúfos öklösről nem beszélve a Bari ellen). Chivunak jövőre lejár a szerződése, lehetséges, hogy most kéne még elcsapni valahova.

Walter Samuel: Amíg játszott, nem volt vele gond. Csak hát, baromi kevés volt. Hiányzott is rettenetesen a rideg tekintetű argentin, bizony.

Felice Natalino: 132 perc a Serie A-ban, 37 a BL-ben. Voltak biztató jelek, ügyes gyereknek tűnik 18 éves fejjel.

Sulley Muntari: Csereként játszogatott, egy gólt szerzett, bár nagy potya volt. Az egyik menetrendszerű hisztijével elvágta magát Leonál, kölcsönbe elment a Sunderlandhez, de ott sem váltotta meg a világot, 538 percre futotta. Eszük ágában sincs megvenni. Zuhanórepülés, pedig az első éves Muntari odabaszott. Valószínűleg már átadólistán van.

Dejan Sztankovics - 8: Összességében jó évet zárt. Szokásos robotolások, első mesterhármasa, kétszázados lett és az év gólját is ő szerezte minden bizonnyal. Soha rosszabb 32 évest.

Thiago Motta - 6: Ősszel végig sérült volt, vártuk vissza mint a messiást. Rengeteg alibi meccs, semmi nem rémlik vele kapcsolatban. Egy-egy jó meccs, akkor viszont látszik, hogy miért ő volt kezdő a tavalyi BL-győztes csapatban Cambiasso mellett. Ennél jövőre jóval több kell.

Nwankwo Obiorah: Ősszel játszogatott a rengeteg sérült miatt, felemás produkciók voltak ezek, de hát nála ezerszer nagyobb kaliberek besültek idén az ő posztján.

Esteban Cambiasso - 7: Hülye poszton játszott, Leo alatt fellépett a támadásokhoz, ami mondjuk a mutatóin dobott. Viszont ezáltal elvesztettük az igazi Cambiassót a védelem elől, ahonnan rettenetesen hiányzott a megszokott teljesítménye.

Mcdonald Mariga - 6: Mariga végig padozta szezont, pedig azokon a ritka alkalmakon, mikor pályára lépett, mindig bizonyította, hogy jogtalanul. Sőt, olyan erélyeket csillogtatott, amiket nem is sejtettünk róla. Ennél jóval több lehetőséget kellett volna kapnia, főleg úgy, hogy egyik labdaszerzőknek sem volt túl jó éve. Valószínűleg távozik.

Husszin Hardzsa - 6: Eleinte üdítő folt volt, majd kibújt a szög a zsákból. Muntari helyett tökéletes volt, de nem kell ő nekünk.

Joel Obi - 6: Nagyon ritkán játszott, akkor viszont rendre jól és tetszetősen. Érthetetlen.

Coutinho - 6,5: Kezdetnek ez tökéletes. Voltak gyenge meccsei, rengeteg elszórt labdája, de láttunk már ennél komoly klasszisoktól ezerszer gyengébb teljesítményt. Ügyes gyerek a kis brazil, talán jövőre már szánhatnánk neki komolyabb szerepet is, az viszont tuti, hogy ennél többet kell játszania vagy itt, vagy máshol, ha fejlődni akar.

Jonathan Biabiany: Mint tehetség érkezett és mint katasztrófa távozott. Nagy részben neki (és Beniteznek) köszönhető a hulla gyenge ősz. Nem Inter szint, tévedés volt.

Wesley Sneijder - 7,5: Ne szépítsük, voltak kritikán aluli meccsei. Viszont mivel egyedülálló jelenség a keretben, stílusra és színvonalra is, valahol ő mérce és az etalon is. Sokszor még így a holland jelentette a különbséget egy-egy mérkőzésen.

Goran Pandev - 6: Rengeteg keserűséget szerzett nekünk idén a csúnya macedón. Kihagyhatatlan ziccerek, totális indiszponáltság. Kár érte, pedig tavaly pont ő volt a forduló pont. Jó eséllyel távozik.

Diego Milito - 5,5: Tavaly év után fizikailag összeroppant. Azért összegyötört egy pár gólt (5, 1, 1, 1), de a tavalyi félistenné válás után ez gyakorlatilag értékelhetetlen volt. Egy idő után meg már görcsössé vált, semmi nem jött neki össze. Hiba lenne leírni, ahhoz túlságosan jó játékos. Egy szezont még mindenképp megérdemel.

Giampaolo Pazzini - 7,5: Remekül kezdett, majd kezdtek egyre brutálisabban előjönni a hiányosságai. Idén ő volt Pandev, aki az új lendületet adta, aztán kb. úgy is kezdett visszaesni, mint a macedón. Pazzini jó játékos, de bizonyos játékrendszeren és területen belül. Mindenesetre soha rosszabbat, mint ez a félszezon volt.

Samuel Eto'o - 10: Ősszel elementáris volt. Eto'o talán sosem volt ilyen formában, mint akkor. Tavaszra abból azért visszavett, de még így is toronymagasan a legjobb volt idén, extra világklasszis. Nélküle lehet, hogy most klubválságról cseverésznénk.

Benitez és Leonardo: Előbbi lényegében hazavágta szezont, utóbbi pedig az igazán fájó vereségeket hozta. Egyik sem megfelelő ember az Inter élére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik