Inter - Twente 1-0 : Kis lépés a csapatnak nagy lépés Beniteznek

183462 183462183462 183462
Vágólapra másolva!
2010.11.25. 17:11
Címkék
Pozitívumok. Mindenképpen.  Végre láttunk  játékot helyenként, elfogadható és jó egyéni teljesítményeket, stabil csapatjátékot és végül...

Pozitívumok. Mindenképpen. Végre láttunk játékot helyenként, elfogadható és jó egyéni teljesítményeket, stabil csapatjátékot és végül megérdemelt győzelmet. Egetrengető dolgokról nem beszélhetünk, de tegnap este elmozdult a holtpontról a csapat. Összeségében egy kiizadt győzelem, de rengeteg az apró kis pozitívum aminek jelen esetben örülni kell és értékelni. A Twente nem túl nagy értékmérő valljuk be, minden beképzeltség nélkül. Nincs kinn a csapat a vízből, de a feje már látszik.

Az első és talán legfontosabb: Benitez jól választott felállást és stratégiát is. Nem akart dominálni, labdát birtokolni. Az Inter gyönyörű szépen mind a 10 emberével visszaállt a saját térfelére, ha Twente elkezdte a támadásépítgetését. A klasszikus 4-4-2es rendszerbenEto'o messze játszott a kaputól balszélen, Biabiany a jobb oldalon, középen Stankovic és Cambiasso, a két támadó pedig Sneijder és Pandev lett. Utólag mindegyikötlet bejött pedig alapban egyik sem tünt túl indokoltnak. Sneijdernek nem kellett háttal a kapuval forgólodnia 2-3 védő között, szabadon mozoghatott sokszor kijött a szélre, visszalépett a középpályára,hatékonyabb volt mint szokottremek húzás volt. Egyrészt lő távolon belül volt végig, ésmind Eto'oval, Pandevvel és a támadásokhoz remekül felépő Cambiassoval is tudott kisebb csiki-csukikat, kényszerítőket alkalmazni. Az Inter jól húzogatott a Twente tizenhatosa elött és az óvatosabb játék, a visszahúzodás következtében megjelentek a kontratámadás szerű akciók is.

Biabiany -aki idén elöszőr biztatóan játszott-kétszer isrengeteg területtel maga elött kapta a labdát, lendületből vezette a védelemre a bogyót, máskérdés, hogy az első remek csel után mindig eltotojázta az igéretes szituációkat. Pandev pedig tökéletes betoncölöp a kényszerítőkhöz, ha is nincs túl jó formában, delegalább egyszer kilehet ugratni mostanában ez megtörtént tegnap is. Hátul megvoltak a kisebb nagyobb szerencsétlenkedések, de a csapat sokkal egységesebben mozgott mint eddig.Nem voltak igazán igéretes, kidolgozott vagyaz idei évben jellemzőlerohanásos akciói a hollandoknak.A játék képét nézve megérdemelten vezetett volna az Inter. A második félidőben, ugyanaz történt mint az elsőben csak az Inter még szorosabbra húzta a gyeplőt.A Twente ki sem jött a saját térfeléről, érett a gól, meg is született. A gól után még minimum két ablak - ajtó ziccere volt az Internek de nem tudták kihasználni, tegyük hozzá Sneijder és Stankovic is NBI-es bakiparádékat idézett a két ordító gólhelyzetnél. Majd a Twente mindent egy lapra feltett és megprobált egyenlíteni. Nem is játrak tőle túlzottan messze. Landzaat kapufája alatt a leghosszabb másfél másodpercet éltük át ebben a hónapban.

A temérdek és ordító helyzet és az óriási főlény ellenére egy csúszós-mászós győzelem lett. De az Inter egyelőre itt tart. Benitez totálisan lerombolta a Mourinho-féle gárdát. Egy új csapat van születőben. Bízzunk benne ez az elsőmacskaköve volt az új útnak. A játék már rendben volt a végeredmény úgy ahogy. Ez nem a tavaly mindent megnyert csapat. Ez egy új csapat ami a nulláról indul és a tegnapi nappal reméljük megtette első lépését afelé, hogy egyszer újra egy karakteres és erős Inter legyen.Szükség lesz arra, hogy a Twente ellen mutatott, az eddigekhez képest egységesebb csapatjátékban villantsanak a fiúk a bajnokikon.Ugyanis most a zászlóvívő nélkül jön3 meccs.A kritikus időszak továbbra sem múlt el a szebb napokat idéző BL-meccs ellenére sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik