Inter-Milan 0-1 : A spanyol neve: Halál

183462 183462183462 183462
Vágólapra másolva!
2010.11.15. 22:11
Címkék
Nem ért meglepetésként a tegnapi mérközés. A dög szag már hetek óta terjengett, sokan elhesegették, kevesen kiváncsiak voltak rá honnan jöhet. Egy...

Nem ért meglepetésként a tegnapi mérközés. A dög szag már hetek óta terjengett, sokan elhesegették, kevesen kiváncsiak voltak rá honnan jöhet.Egy gyönyörű és tökéletes spírálhoz érkeztünk, ami örvényként szívja magába a hajót és a fedélzeten lévőket. Egy megállíthatatlan felsőbb erő vagy csak egy esetlen emberi tévedés?

Minden valóra vált ami aggályként jelenkezett a tavalyi szezon után. Kiégett, formán kívüli játékosok, sérüléshullám, egyoldalú keret, erőtlenség, céltalanság, kollektív és globális erővesztés rossz edző választás. Mourinho atávozásával eddig sosem látott űrt hagyott maga után, amit egy személytalán nem ishagyhat egy klubnál. Ez a csapat a tavalyi paródiája és görbetükre. Benitez lába alól kicsúszott a talaj, ha látjuk magunk elött az idei szezonta hanyatlásmost mára tendencia szintjére hízott és sehol egyetlen egy apró remény sugár ami a kiutat mutatná.Milan elleni rangadónál jobb méreckedés nem is jöhetett volna. Ez a Milan semmivel semképvisel nagyobb játékerőtmint tavaly, mégis különösebb megerőltetés nélkül győzte le azt a csapatot amellyel potom fél évvel ezelött még nem tartozott egy kategóriába. Ezt nehéz megmagyarázni kivéveha Benitezt felelősség alá akarjunk vonni. Miért ne akarnánk? Az Inter jelenlegi keretéről 10 edzőből 9 csak álmodik. Óriási és fárasztó szezont futott a csapat tavaly, de a Barcelona jóvoltából láttunk már ilyet a közelmúltban az eddigi kisebb összeomlás ottmégis elmaradt.

Novemberre nem szétesni szokás hanem megtalálni az utat, most ez nagyonnincs így. Egyre inkább élek a gyanúperrel, hogy Mourinho munkája eddig tartott ki Benitez-é kezd felszínre tőrni. Mourinho is csinált ostobaságokat a 4-3-3 legalábbakkora badarság volt mint most ez a feltolt védekezés amit Benitez erőltet. Pazar, hogy nem veszi észre, hogy a kimondodtan öreg és lassú védelem nem alkalmas arra, hogy versenyt fusson a félpályától a kapuig. Mourinhokorrigált, ciki volt de muszáj is.Benitez nem cselekszik, a hónapok óta füstölgő, csikorgó, haldokló rendszere mellett kitart plusz látványosan nem találja a játékosok helyét, feladát és Ők viszont. Egy jó edző attól az, hogy sok mindenre képes reagálni. Benitez semmire. Nem akarja vagy nem tudja észrevenni az elképzeléseiben tátongó lyukakat. Az, hogy a védelme lendületből (indításokból) símán verhető és a koncepciójával csak egy óriási tumultust csinál az ellen kapuja elött, saját feladatát megnehezítve ezzel, mert Itáliában máshoz sem értenek a kis- és középcsapatok mint a tömörüléshez. Benitezt az mentené meg a totális lebőgéstől, ha nagyon hirtelen kitalálna valami mást és azt pillanatok alatt müködőképesre csiszolja. Aszurkolók körében már elvesztette a hitelét, ha a játékosok között iselkezdődik ezakkor akár már most össze is pakolhat. Jelenállásban ez egyáltalán nem egy elképzelhetetlen dolog.

A meccsről annyit, hogy klasszis hülyeség a legöregebb, már évek óta perifériára szorult, legutolsó számú hátvédedet pusztán a testalkata miatt ráállítani az ellenfél egyetlen igazán veszélyes emberére. Nem is kellett sok idő, hogy ez realizálódjon,Materazzi a negyedik percben fel is rúgta Ibrahimovicot aki meg is szerezte a vezetést. Láss csodát az újoncokkal szemben is gólimpontens Inter nem tudott gólt lőni a lassanmindent feladó a végén márcsak a védekezésre koncentráló Milan ellen. 2008. Március. 23. Ekkor vesztett utoljára hazaibajnokit a csapat, Mourinho egyszer sem 2 év alatt. Benitez a hatodikat már le is adta, nem mintha ezelött sok híja lett volna.

Egyértelműen hullámvölgybe került a csapat most már a BL-meccsek is más fénytörésbe kerültek. A Twente elleni meccs a sima hazai kategóriából az egyik legnyomasztóbb erőprobává minősült.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik