„Ezen a mérkőzésen is tapasztalható volt, ami az elmúlt hónapokban már nyilvánvalóvá vált: a német válogatott védelmével problémák vannak – fogalmazott a Bayern München és a Nationalelf korábbi legendás kapusa. – Az argentinok akár négy-öt gólt is szerezhettek volna, ami el kellene, hogy gondolkodtassa a kapitányt. A támadófutballt előnyben részesítő filozófiával semmi bajom, de sokallom az ellenfelek lehetőségeit. Az olaszoktól simán kikaptunk (az Európa-bajnoki elődöntőben), az argentinok is berámoltak hármat, a srácok meg mintha úgy lennének vele, ebben a meccsben ennyi volt, holnap is lesz nap. Ez roppant bosszantó."

A ZDF televízióban elhangzottakkal már a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón szembesítették Joachim Löwöt, aki így reagált:

„Részben osztom a véleményét, valóban túl sok teret engedtünk a támadóiknak, kétségtelen, ebben javulnunk kell, fogunk is dolgozni rajta. Azt viszont elképzelhetetlennek tartom, hogy akár egyetlen játékosom is fél vállról vette volna a mérkőzést. A csapat mindent megtett a győzelemért."