Dárdai Pál jövőjéről tavasszal születhet döntés (Fotó: AFP)


 
A török bajnokság címvédőjével, a jelenlegi kiírásban mindössze 9. helyen szerénykedő Besiktassal hozták szóba Dárdai Pált. A Hertha Berlin kispadjáról néhány hete menesztett trénert „meglepetésjelöltként” aposztrofálta a fotospor.com, amely később már arról számolt be, a klubvezetés hétfőn egyeztetett is a magyarral, a tárgyalás alapján pedig szeretnék kinevezni.
 
A Nemzeti Sport német forrásokból úgy értesült, a Besiktas valóban megkereste a 45 esztendős edzőt, ám jelenleg nem aktuális, hogy Dárdai átvegye a tizenhatszoros török bajnok irányítását.
 
Fredi Bobic, a Hertha sportigazgatója Dárdai november végi menesztésekor arról beszélt, nem kizárt, hogy az edző hasonlóan a korábbi leváltásához ezúttal is maradna a berlini klub alkalmazásában mint utánpótlásnevelő. Itt érdemes megjegyezni, hogy a szakember jelenleg is a Hertha kötelékéhez tartozik, csupán a vezetőedzői megbízatása szűnt meg. Az akkori ígéret szerint a tavaszi idény elején ülnek majd le a felek átbeszélni az esetleges közös jövőt.
 
Dárdai első ízben 2015 februárja és 2019 júniusa közt volt a Hertha Berlin felnőttcsapatának vezetőedzője. Akkor megbízatása lejártával is maradt a klubnál utánpótlás-koordinátorként és az U16-os csapat trénereként.