Anthony Modeste minden bizonnyal Dortmundban folytatja (Fotó: AFP)

 

Anthony Modeste a hírek szerint 5 millió euróért lesz a Dortmund játékosa, egy évre szóló szerződését a következő hét elején írhatja alá. A 34 esztendős támadó a Nice-ben kezdte profi karrierjét. Pályafutása első néhány évében hazájában játszott, de megfordult 2012-ben fél évre az akkor még pont a Premier League-ben szereplő Blackburn Roversben is. 2013-ban Németország felé vette az irányt, a Hoffenheimet és a Kölnt erősítette.

2018 nyarán kifizetett érte 29 millió eurót a Tiencsin Csüancsien, de néhány hónap után, egy pénzügyi vita miatt faképnél hagyta a kínaiakat, és visszatért a Kölnhöz, amelyet egy Saint-Étienne-ben eltöltött féléves kölcsönt leszámítva mostanáig erősített.

Modeste-en kívül a csatárposzton a 20 esztendős Karim Adeyemi, a 23 éves Donyell Malen és a még csak idén novemberben nagykorúvá váló Youssoufa Moukoko közül választhat Edin Terzic.

Sébastien Haller betegsége miatt a Dortmund korábban jelezte, a következő hónapokban nem fognak semmilyen információt sem közölni a játékos egészségügyi állapotáról.