Bundesliga: egyre nő a káosz a Schalkénál, lemondott a sportigazgató

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.26. 19:07
null
Rouven Schröder másfél év után balra el... (Fotó: AFP)
Azonnali hatállyal távozik a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Schalke 04 sportigazgatója, Rouven Schröder – jelentette be hivatalos honlapján a gelsenkircheni klub.

Személyes okokra hivatkozva nyújtotta be lemondását a Bundesliga utolsó előtti helyén tanyázó Schalke sportigazgatója, amit a háromtagú igazgatótanács elfogadott.

 

 

„Senki nem gondolta volna, hogy a Schalke képes lesz egy éven belül visszajutni a Bundesligába. Ezt a gazdasági nehézségek dacára végigvitt sikertörténetet soha nem felejtjük el. Mi szívesen folytattuk volna a munkát Rouven Schröderrel, de ezzel együtt elfogadtuk a lemondását. Nagyon hálásak vagyunk Rouven munkájáért” – fogalmazott a „királykékek” ügyvezető igazgatója, Bernd Schröder.

„A Schalke elhagyása nem volt könnyű döntés, hiszen 18, érzelemmel teli hónapot töltöttünk együtt. Szeretném megköszönni a vezetőségnek és a klub teljes személyzetének a belém fektetett időt és bizalmat. Soha nem fogom elfelejteni a közösen kivívott feljutást. A Schalke teljes stábjának és minden szurkolónak a legjobbakat kívánom, és nagyon bízom benne, hogy a csapat ki tudja majd harcolni a bennmaradást” – búcsúzott a 47 éves szakember, aki a 2021-es kiesés után vette át a klub irányítását és egy éven belül visszavezette a Ruhr-vidékieket az élvonalba.

Rouven Schröder munkakörét ideiglenesen Peter Knäbel igazgatósági tag és stábja veszi át – zárul a „bányászok” közleménye.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik