Hoeness az elnökségi ülést követően elmondta, a következő két évben is Karl-Heinz Rummenigge lesz a klub vezérigazgatója. Mindkettejüket rengeteg kritika érte az elmúlt hónapokban, egyrészt a klub gyenge Bundesliga-szereplése miatt (kilencpontos hátránnyal ötödik a bajnokságban), másfelől azért, ahogy a sajtó munkatársaival beszéltek, illetve Rummeniggét betámadták a Football Leaks szerzői is.

Hoeness elmondta, decemberben két évvel meghosszabbítják Rummenigge megbízatását, így 2022-ig biztosan ő marad az igazgató. Utána viszont nagy valószínűséggel váltás lesz, és Oliver Kahn kerülhet az igazgatói székbe.

A korábbi kapusról azt pletykálták, hogy Hasan Salihamidzicot válthatja sportigazgatóként, de Hoenessék inkább „jegelik” Kahnt, akire a jövőben fontosabb szerep vár.

Niko Kovacról is esett szó, róla az elnök elmondta, a szezont biztosan kitölti a csapat élén, a legkorábban nyáron nézhetnek új edző után.

A szurkolók képviselőivel beszélgetve Hoeness a kritikák többségét lesajnáló mosollyal fogadta, egyikük megjegyzése után azt is mondta, „ha csendben maradtál volna, bölcsebb maradtál volna”. A szemére hányták, hogy gyalázatosan bánt Paul Breitnerrel, akit azért tiltott ki a díszpáholyból, mert kritizálta őt.

Hoeness a beszélgetés végén csak annyit ígért meg, a sajtótájékoztatókon és a közleményekben törekedni fog a kevésbé sértő megfogalmazásra.