Bayern: az elnök nem érti, a PSG hogyan felelhet meg az FFP-nek

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.08.22. 15:17
null
Herbert Hainer minden csapattól elvárja, hogy betartsa a szabályokat (Fotó: AFP)
A Bayern München labdarúgócsapatának elnöke, Herbert Hainer elismerte, még mindig próbálja megérteni, a PSG a nyári átigazolásai után hogyan felelhet meg a pénzügyi fair play szabályainak.


A Paris Saint-Germain alapos bevásárlást hajtott végre a nyáron, hiszen megszerezte Gianluigi Donnarummát, Asraf Hakimit, Sergio Ramost, Georginio Wijnaldumot és Lionel Messit is.

Ugyan a játékosok nagy része ingyen érkezett – csak Hakimiért kellett fizetnie a párizsiaknak, méghozzá 60 millió eurót –, a Bayern elnöke a fizetések elosztását kérdőjelezi meg.

„Nem értem, hogyan felelhet meg a PSG a Financial Fair Play szabályainak. Szeretnénk majd jobban megvizsgálni, hogyan békélhetett meg ezzel az UEFA. Mi betartjuk a szabályokat, s ezt más csapatoktól is elvárjuk”mondta Hainer.

„Nem akarok túl hamar ítélkezni a párizsi csapat fölött, de már így is rengeteget költöttek. Nem az átigazolási összegekről van szó, hanem a fizetésekről. Ha Messi nettó 40 millió eurót keres, akkor az 80 millió bruttó. És ehhez még hozzájön Hakimi, Ramos és Donnarumma bére is” – tette hozzá a müncheniek elnöke.

A Bayern Münchennél a nyáron nem a játékosmozgás jelentette a legfőbb témát, hanem a kispadon történő változtatás: a német válogatott irányítását átvevő Hans-Dieter Flicket az RB Leipzig 34 esztendős vezetőedzője, Julian Nagelsmann váltotta.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik