Dortmund: mi kell ahhoz, hogy maradjon Reus?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.19. 16:09
null
Reus évente tízmillió euróért már maradna (Fotó: Reuters)
Marco Reus, a német Bundesligában szereplő Borussia Dortmund labdarúgójának jövője napról napra téma a nemzetközi sajtóban; a legtöbb hír arról szól, hogy távozik, csak az nem biztos még, hova. De vajon van-e esélye jelenlegi klubjának arra, hogy megtartsa őt?

A német lapok szerint a 2015-ös nyári átigazolási időszak előtt már most a legérdekesebb sztori Marco Reus jövője. A Bild szerint egyvalami biztos jelen pillanatban: Reus még nem döntötte el, hol folytatja.

A Dortmund október végén új szerződést kínált a németnek, aki visszautasította az ajánlatot. A legfrissebb hírek szerint a játékosnak a fizetés nagyságával voltak problémái, de ha tízmillió eurós éves fizetést kínálnak neki, arra nem tud majd nemet mondani.

A BVB nagyon rosszul kezdte a bajnokságot, már a sereghajtó pozíciójában is volt, jelenleg a tizenötödik helyen áll. A következő szezontól változik a Bundesligában az UEFA-s pénzek elosztása. Amelyik csapat nem szerepel az európai kupaporondon, kevesebb bevétellel számolhat. Ez nagyjából tízmillió eurót jelent – pont annyit, amennyi kellene Reus megtartásához.

A világbajnokságról sérülése miatt lemaradó szélsőt kis túlzással a „fél világgal” szóba hozták már. Különböző lapértesülések szerint az Atlético Madrid, a Real Madrid, az Arsenal, a Chelsea, a Barcelona, a Manchester City de legfőképpen a Bayern München vinné. Az sem elképzelhetetlen ugyanakkor, hogy továbbra is a Borussia játékosa marad.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik