Huszti Szabolcs két gólja is kevés volt, kikapott a Hannover

Vágólapra másolva!
2007.11.24. 17:35
Hiába lőtt két gólt Huszti Szabolcs, a Hannover 96 együttese hazai pályán szenvedett vereséget a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 14. fordulójában. A vendég Schalke csapatában Kevin Kuranyi duplázott. Otthon gyűjtötte be a három pontot a Bayern München.
Bár Huszti Szabolcs (jobbra) duplázott, pont nélkül maradt a Hannover
Reuters
Bár Huszti Szabolcs (jobbra) duplázott, pont nélkül maradt a Hannover
Bár Huszti Szabolcs (jobbra) duplázott, pont nélkül maradt a Hannover
Reuters
Bár Huszti Szabolcs (jobbra) duplázott, pont nélkül maradt a Hannover

Huszti Szabolcs természetesen ezúttal is a kezdőben kapott helyet, és a Hannover az ő góljával szerzett vezetést a Schalke ellen: a 17. percben a Hankétól kapott labdával betört a tizenhatoson belülre, ahol Bajramovic csak szabálytalanul tudta megállítani. Perl játékvezető megítélte a tizenegyest, és a labdát a sértett magabiztosan vágta a hálóba.

A 41. percben Kuranyi révén sikerült az egyenlítés a Schalkénak. Az egy perccel korábban érvénytelen gólt szerző támadó egy szöglet után – kihasználva, hogy Enke nagyon rosszul jött ki – kapura bólintott, és a labdát Lala már csak a gólvonal mögül tudta kikaparni.

A második félidő elején újra a válogatott támadó volt eredményes, ezúttal közelről juttatta a hálóba Özil labdáját. Nem sokáig örülhetett azonban a vezetésnek a gelsenkircheni alakulat, hiszen Balitsch jobb oldali beadását Neuer elvétette, a túlsó oldalon érkező Huszti pedig nem hibázott.

A 62. percben újra visszavette a vezetést a Schalke, a duplázó Kuranyi ezúttal az előkészítésben jeleskedett, a kihagyhatatlan helyzetbe hozott Altintop pedig esélyt sem hagyott Enkének. Az eredmény a folytatásban már nem változott, a gelsenkircheniek elhozták a három pontot Alsó-Szászországból.

Felix Magath a Wolfsburg edzőjeként tért vissza Münchenbe, ahol a hazai Bayern egyértelműen esélyese volt a mérkőzésnek. Toni már a 20. másodpercben gólszerzési lehetőséget hagyott ki, fejese az oldalhálóban landolt.

35 percre volt szükség, hogy Simon Jentzsch megkapja az első gólt, igaz, ehhez kellett Van der Heyden kapitális bakija is. A belga védő elvesztette a labdát, Ribéry Kloséhoz játszott, a német támadó pedig betalált.

Az 50. percben a gólpasszt adó Ribéry a saját tizenhatosánál szerezte meg a labdát, elindult az ellenfél kapuja felé, majd az Altintoppal történt kényszerítőzés után Jentzsch lábai között gurított a hálóba.

A Wolfsburg együttese a szépítésig azért eljutott, Dejagah talált Kahn kapujába.

Idegenben gyűjtötte be a három pontot a bajnoki címvédő Stuttgart és a Werder Bremen is. A svábok ellen vezetett a Frankfurt, ám a második félidőben Armin Veh csapata volt a jobb. A Werder Diego büntetőjével szerzett vezetést, Mosquera találata pedig mindent eldöntött Cottbusban.

Hazai pályán parádézott a Leverkusen és a Bochum, előbbi a Duisburgot, utóbbi pedig a Bielefeldet győzte le.

NÉMET LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (BUNDESLIGA)

14. FORDULÓ
Leverkusen - Duisburg 4-1 (Barbarez 47., Rolfes 66., Freier 75.-11-es, Gekasz 81. ill. Mohtari 10.)
Bayern München - Wolfsburg 2-1 (Klose 35., Ribéry 50. ill. Dejagah 71.)
Bochum - Bielefeld 3-0 (Mieciel 12., 15., Dabrowski 55.)
Frankfurt - Stuttgart 1-4 (Köhler 41. ill. Hilbert 45., Marica 48., Hitzlsperger 57., Cacau 90+2.)
Cottbus - Werder Bremen 0-2 (Diego 63.-11-es, Mosquera 83.)
Hannover - Schalke 2-3 (Huszti 17., 53. ill. Kuranyi 41., 50., Halil Altintop 62.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik