Ideiglenes megoldás

H. T.H. T.
Vágólapra másolva!
2005.09.17. 00:00
Címkék
A Duisburg elleni bajnoki sorsfordító lesz, írtuk tegnapi számunkban, de tévedtünk. A Leverkusen vezetősége nem várt a hétvégi bajnoki mérkőzésig, nem adott újabb esélyt Klaus Augenthalernek, tegnap menesztette a trénert.
Azt követően, hogy a Bundesligában az utóbbi 22 év legrosszabb klubrajtját produkáló - négy forduló alatt mindössze négy pontot összekaparó - csapata csütörtök este sem szárnyalt: az UEFA-kupa első körének "odavágóján", hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a sztárgárdának jóindulattal sem nevezhető CSZKA Szófiától.

"Veszélybe kerültek kitűzött céljaink, ezért kellett most váltanunk - ismertette az indokot Wolfgang Holzhäuser, a leverkuseni klub ügyvezetője. - Rudi Völler személyében kiváló szakember kezébe került a csapat." Vagyis egy 1990-es világbajnok váltja a másik 1990-es világbajnokot, aki 2003. május 13-án foglalta el a Bayer kispadját. A 47 éves szakember előbb bent tartotta a gyógyszergyáriakat az élvonalban (15.), majd egy harmadik és egy hatodik helyet szerzett velük.

Ideiglenes jelleggel kinevezett utóda nem ismeretlen a Rajna partján, elvégre ő a sportigazgató, de korábban is gardírozta már az első csapatot, amikor 2000 októberében a kokainbotrányba keveredő Christoph Daumot váltotta. Játékosként 1994 és 1996 között 62 bajnoki találkozón 26 gólt ért el a piros-fehér-feketék színeiben. A német válogatottal 2002-ben világbajnoki ezüstérmet nyerő Völler hangsúlyozta: csak addig marad a vezetőedzői székben, amíg a klub edzőkérdésben meg nem találja a végleges megoldást.

A hétvégi forduló elé kívánkozó hír: bundesligás győzelmi rekordot állíthat fel a Bayern München, amely - a Hannover vendéglátójaként - 14. bajnoki találkozóját nyerheti meg megszakítás nélkül.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bundesligát?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik