Lékó Péter szerint többet érdemelt a magyar sakkcsapat; Cissé számára különleges lesz az FTC szerdai El-meccse

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.09.23. 23:15

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:

 

2019 után versenyzett ismét magyar színekben Lékó Péter, mégpedig a budapesti sakkolimpián. A nemzetközi nagymester lapunknak elmondta: „A Magyar Sakkszövetség mindent meg akart tenni, hogy visszatérjek, de úgy voltam vele, hogy ez túl nagy stresszt jelentene, az életem pedig más fordulatot vett, kommentátorként és edzőként éppen ezekből az idegőrlő pillanatokból maradtam ki. Végül úgy döntöttem, ha Rapport Richárd visszajön, indulok én is.” Arra a kérdésre, elégedett-e a 11. helyezéssel, azt felelte, „a csapat sokkal, de sokkal többet érdemelt volna a mutatott teljesítményéért”.

A magyar bajnok Ferencváros sorozatban hatodszor szerepel valamelyik európai sorozatban az ősszel. A Bajnokok Ligája, az Európa-liga és a Konferencialiga csoportkörét követően idén az újjáalakuló Európa-liga főtábláján mutathatja meg, mit tud. Szerdán az első ellenfél Brüsszelben az Anderlecht lesz. A 28 éves, párizsi születésű Ibrahim Cissé számára azért is különleges lesz ez a meccs, mert Franciaországban élő családja is ott lesz a kupamérkőzésen, hiszen mindössze háromórányi autóútra lakik a stadiontól. A hátvéd szoros meccset vár a belga élcsapat otthonában.

A kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes, kétszeres U20-as világbajnok, vajdasági Világos Adriana szeptember eleje óta 65.64 méterrel tartja a szerb országos csúcsot. A 20 éves gerelyhajító Kishegyesről adott interjút lapunknak. Elmondta: „Nagyon csalódott voltam, hogy az olimpián nem sikerült akkorát dobni, mint ami bennem volt, és ezért kiestem a selejtezőben.” Elhatározta, megpróbál az év hátralévő versenyein kihozni magából a maximumot. Ez sikerült is, a brüsszeli Gyémánt Liga-döntőben második lett. Világost arról is kérdeztük, vajon az elmúlt években érkezett kapott-e megkeresést a Magyar Atlétikai Szövetségtől, hogy magyar színekben folytassa a pályafutását.

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik