Szlovákia: súlyos koponyasérüléssel kórházban a DAC légiósa

DUDUCZ TIBOR (Komárom)DUDUCZ TIBOR (Komárom)
Vágólapra másolva!
2021.09.22. 19:14
Ahogy arról beszámoltunk, nagy meglepetésre az élvonalbeli DAC búcsúzott a Szlovák Kupától. Gól nélküli döntetlen után a másodosztályú Révkomárom (Komáromi FC, avagy KFC Komárno) jutott a következő körbe. A vereség mellett még két súlyos sérültjük is van a dunaszerdahelyieknek.


Njie sérülése
Njie sérülése

„Ma súlyos csapások értek minket – mondta közvetlenül a találkozó után a Nemzeti Sportnak Németh Antal, a DAC vezetőedzője. – Kiestünk a kupából, nincs mit mondani. Teljesen mindegy, hogyan játszik egy csapat és mennyi helyzete volt. Ráadásul nem is játszottunk jól, nem is dolgoztunk ki annyi helyzetet, amennyit szerettünk volna. A kiesés nagy probléma a klub életében, hiszen komoly terveink voltak a Szlovák Kupában.”

A korai búcsú csak az egyik baj a DAC számára, mivel két futballistája is súlyos sérülést szenvedett. A középhátvéd Mateus Brunetti térdében elszakadt a keresztszalag, viszont Sainey Njie sérülése talán még súlyosabb. Az 52. percben összefejelt a csapattársával, Andrej Fábryval. Njiét mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

„Végig stabil volt az állapota, tudott kommunikálni. Érsekújvárra szállították, ahol a CT- és az MRI-vizsgálatok után a szakorvosok eldöntik, hogy szükség lesz-e műtétre. Az állapotáról bővebben később tudok tájékoztatni” – nyilatkozta lapunknak Fegyveres Zsolt, a dunaszerdahelyiek csapatorvosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik