Marco Rossi szerint bajnok lehet a DAC (Fotó: Szabó Miklós)

„Jó esélye van a DAC-nak arra, hogy nagy dolgot érjen el. Természetesen még következik a Slovan elleni találkozó. Ha győz, vagy döntetlent ér el a Dunaszerdahely, akkor úgy gondolom, szinte biztos, hogy megszerzi a bajnoki címet. De ne felejtsük el, hogy ezen kívül még négy nehéz meccs vár a csapatra. Rögtön a vasárnapi is nagyon kemény lesz. Tudjuk, hogy a Spartak mindig jó meccseket játszik a sárga-kékekkel, főleg hazai pályán. Nagyszombatban nagyon nehéz lesz három pontot szerezni” 
– mondta el a szlovák sportlapnak Marco Rossi.

A magyar szövetségi kapitány felidézte, hogy legutóbb a februári, 1–1-re végződött DAC–Slovan találkozón látta élőben játszani korábbi együttesét.

„A pozsonyiak akkor kimagaslottak a mezőnyből. Jelenleg eltűnt ez a távolság a két csapat között. A következő egymás elleni mérkőzésen minden megtörténhet. A DAC-nak három pont előnye van, ám nagyon fontos lesz, hogy főleg idegenben ne veszítsen pontokat. Sokatmondó lesz a hétvégi nagyszombati meccs.”

Az interjúban Marco Rossi beszélt a DAC magyar válogatottjáról, Kalmár Zsoltról is.

„Többször volt sérült, de jelenleg már százszázalékos állapotban van. Tudtam, hogy tavaly novemberben még nem állt teljesen készen, ennek ellenére meghívtam őt a keretbe. Ő a csapatunk nagyon fontos tagja, a hozzáállásával, a körülötte lévő jó közeg kialakításával.”

Marco Rossi úgy érzi, az idény végére megszületik a DAC első szlovák bajnoki címe.

„Eljött az idő, hogy bajnok legyen a DAC. Egyelőre nagyon jól alakul a csapat idénye.”

SZLOVÁKIA
Fortuna Liga, rájátszás, felsőház

Vasárnap, 17.30: Spartak Trnava (Nagyszombat)–DAC 1904