Kétszer is vezetett, de nem tudott pontot szerezni a címvédő ellen a Topolya

Vágólapra másolva!
2021.12.16. 16:10
null
Közel járt a pontszerzéshez a címvédő ellen a Topolya (Fotó: FK TSC)
A csapatok 32 perc alatt négyet vágtak, végül a Crvena zvezda a Topolya fölé tudott kerekedni, így 3–2-re győzött a belgrádi együttes a bácskai gárdával szemben.

 

SZERB SZUPERLIGA
21. FORDULÓ
TOPOLYAI SC–CRVENA ZVEZDA
2–3 – ÉLŐ!
Topolya,
Városi Stadion. Vezette: Sztefanovics
TSC: Filipovics – Varga (Bocskay, 83.), Leandro, Tomanovics, Sztojkovics, Nemanja Petrovics (Milicsevics, 68.) – Sztanojev (Sztoiljkovics 83.), Banjac (Ratkov, 83.), Djakovac, Sztanoljovics (Krszmanovics, 50.) – Vukics. Vezetőedző: Zarko Lazetics
ZVEZDA: Popovics – Erakovics, Pankov, Dragovics, Rodics – Njegos Petrovics (Szrnics 29.), Guélor Kanga – Vukanovics (R. Zivkovic, 70.), Katai, Ivanics (El Fardu, 90+1.) – Pavkov.
Gólszerző: Banjac (7.), Sztanoljovics (18.), ill. Ivanics (15.), Pavkov (32., 55.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Remek iramú mérkőzést, öt gólt és Crvena zvezda-győzelmet láthatott a topolyai közönség a szerb Szuperliga 21. fordulójában, amelynek mérkőzésén a táblázat második helyén álló belgrádi együttes – érvényesítve a papírformát – 3–2-re nyert a Topolyai SC ellen.

A vendégek kicsit többet birtokolták a labdát a találkozó elején, azonban a vezetést nem ők, hanem a TSC szerezte meg már a 7. percben: a Borjant helyettesítő Popovics kapus hatalmas hibát vétett, két védő közé gurította ki a labdát, amire Mihajlo Banjac azonnal lecsapott, és egy leheletfinom csellel százszázalékos gólhelyzetbe hozta magát, amit nem is hagyott ki, hanem ballal a kapu jobb oldalába lőtt, miután Popovics balra vetődött. A kapott gól után a Crvena zvezda még erőteljesebben támadott, s a 14. percben Pavkov fejese még a felső lécre pattant, de egy perccel később Rodics beadását már Mirko Ivanics közelről a kapuba lőtte, a labda Filipovics kapus lába között csorgott át a gólvonalon. Mindössze három percig volt döntetlen az állás, mivel a 18. percben Jug Sztanojev passzolt a tizenhatos vonalánál álló Banjachoz, aki Vukics felé pördítette volna a labdát, azonban az egy védőről visszapattant elé, ő pedig ezt kihasználva Szlobodan Sztanojlovicsot hozta játékba, aki estében pazar mozdulattal a kapuba pörgette a labdát. A gól egy kicsit megfogta a vendégeket, akik néhány perccel később magukhoz tértek, és ismét elkezdtek rohamozni az újabb egyenlítésért. Ez a 32. percben sikerült nekik, amikor Rodics beadása után Vukanovics megelőzte a rossz ütemben felugró Nemanja Petrovicsot, s Pavkov elé fejelt, aki irtózatos erővel a kapu bal oldalába bombázott.

Az első félidő végéig nem változott az állás, s a csapatok a folytatásra is ugyanazzal a felállítással érkeztek, amellyel befejezték az első játékrészt. Az 55. percben a Crvena zvezda először szerezte meg a vezetést a mérkőzésen: Vukanovics remekül vette észre a bal oldalon üresen álló Ivanicsot, akinek a lövését Filipovics hatalmas bravúrral védte, de szerencsétlenségére pont az akciót szépen követő Pavkov elé került a labda, aki közelről az üres kapuba gurított. A vezetés után a vendégek visszavettek a tempóból, de így is kialakították még néhány remek helyzetet, azonban Nenad Filipovics remekül védett a második félidőben. A TSC becsületesen igyekezett, de a Crvena zvezda védelme hibátlanul végezte a feladatát, s nem engedélyezte, hogy a hazai játékosok gólhelyzetet dolgozzanak ki.

A TSC 21 forduló után 26 ponttal a 9. helyen várja a tavaszi folytatást, míg a Crvena zvezda a második helyen áll.

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Vége a mérkőzésnek!

90+1. perc: Cserélnek a vendégek: Mirko Ivanics helyére érkezett El Fardu.

HÁROM PERC A RÁADÁS!

86. perc: Zivkovic elvitte a labdát Filipovics mellett, azonban az üres kapuba nem tudott betalálni, csak a kapufát találta el. Közben a partjelző int: lesen tartózkodott a játékos.

83. perc: Hármas csere a hazaiaknál: Sztanojev, Varga és Banjac hagyja el a pályát, a helyükön Sztoilijkovics, és Bocskay.

82. perc: Vendég helyzet: Kanga lőtt, de Filipovics védett.

81. perc: Banjac ívelt középre egy szögletet ismét, ezt most Popovicsnak sikerült megszelidítenie, azonban nem alakult ki nagyobb helyzet.

76. perc: Banjac hisz az egyenlítésben! Most egy szögletet harcolt ki, amit ő is végzett el, azonban a védők kifejelték a labdát.

70. perc: Cserélnek a vendégek: Aleksza Vukanovics helyett Richairo Zivkovic a pályán.

68. perc: Nemanja Petrovics jön le, Dejan Milicsevics állt be.

64. perc: Filipovics három védést mutatott be sorozatban, Pavkov lövése után Ivanics próbálkozását és Erakovics lövését is hárította.

63. perc: Pavkov került helyzetbe, de ezúttal megúszta a TSC újabb kapott gól nélkül.

55. perc: GÓL! Vukanovics passzolt a baloldalon érkező Ivanicshoz, akinek a lövését Filipovics bravúrral védte, azonban a labda pont az akciót lekövető Pavkov elé került, aki az üres kapuba gurított. 2–3

53. perc: Arandjel Sztojkovics lőtt 23 méterről, alig ment fölé.

51. perc: Szrnics lőhetett 16 méterről, nem sokkal ment a lövés mellé.

50. perc: Nemanja Krszmanovics jött be Dusan Sztanojlovics helyett.

46. perc: Sztanojev adott be jobbról, Sztanojlovics és Popovics kapus ütköztek, de utóbbi előbb ért a labdához.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+3. Véget ért az első játékrész!

45+2. perc: Leandro egy fejes után lent maradt a földön, a lábát fogja.

45+1.: Tomanovics lépett oda a félpályánál Kangának, sárga lap!

Két perc a ráadás.

45. perc: Dragovics egész a félpályáig ment, hogy felrúgja Banjacot. Úgy néz ki, a C. zvezda védelme azt a feladatot kapta, hogy ne engedjék a TSC középpályását labdával a kapu felé fordulni...

42. perc: Pankov birkózta le a középpályán Banjacot, ő is besárgult

32. perc: ISMÉT EGYENLÍTETTEK A BELGRÁDIAK! Rodics adott be balról, Vukanovics fejelt Pavkov elé, aki 10 méterről a kapu bal oldalába bombázott!

30. perc: Leandro Pinto állított meg egy akciót, Pavkov elleni szabálytalansága sárga lapot ért.

30. perc: Sztanojev robogott el a jobb szélen, Dragovics becsúszva akadályozta meg, hogy a labda Vukicshoz kerüljön.

29. perc: Kényszerű csere a vendégeknél: Njegos Petrovics le, Szlavoljub Szrnics be.

A hazai szurkolók Mindent bele rigmusa elnyomja a belgrádi drukkerek skandálását.

27. perc: Sztanojlovics lőtt 7 méterről éles szögből, a vendégek kapusa szögletre ütötte a labdát.

22. perc: Katai baloldali lövése ment el a kapu előtt, senki nem érkezett rá.

A VAR-ellenőrzés megtörtént, érvényes a találat!

18. perc: ISMÉT ELŐNYBEN A TOPOLYA! Sztanojev Banjachoz passzolt, aki Vukicsot szerette volna játékba hozni, azonban a Zvezda védőjéről visszapattant elébe a labda, és egy csel után középre gurított, ahol Szlobodan Sztanojlovics estében a kapuba emelte a labdát.

15. perc: EGYENLÍT A CRVENA ZVEZDA! Pavkov passzolt a bal szélre Rodicshoz, akinek a középre gurítását Mirko Ivanics lőtte a rövid sarokba.

14. perc: Katai adott be balról, Pavkov ugrott a legmagasabbra, fejese a felső lécről pattant vissza a mezőnybe

12. perc: Arandjel Sztojkovics veszített el egy labdát a saját térfelén, Ivanics egyből passzolt a szélre, de végül a TSC védelmének sikerült szögletre mentenie.

8. perc: Pinto az utolsó pillanatban szögletre mentett Pavkov elől!

7. perc: VEZET A TOPOLYA!
Popovics kapus passzolt rosszul hátul, Mihajlo Banjac csapott le a labdára, és ballal magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába!

4. perc: Katai adott be, Erakovics fejelt kapura, de Filipovics magabiztosan ölelte magához a labdát.

2. perc: Djakovac csúszott be Pavkovnak, járt érte a szabadrúgás 25 méterről.

1. perc: Elkezdődött a találkozó!

A meccs előtt egyperces csenddel emlékeztek Szabó Zoltánra, a TSC tavaly elhunyt edzőjére.

KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TOPOLYA–CRVENA ZVEZDA MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik