A 95. percben kapott gólt idegenben a Sepsi

Vágólapra másolva!
2023.02.05. 14:30
null
Fotó: <a href="https://www.facebook.com/csmioveni.ro">Mioveni FB</a>
A felsőházi tagságért hajtó Sepsi OSK 1–1-et játszott a Mioveni otthonában a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Superliga 24. fordulójában.

ROMÁN SUPERLIGA
24. FORDULÓ
Mioveni–Sepsi OSK 1–1 (0–1)
Mioveni, Városi Stadion, 700 néző. V: Birsan
CS Mioveni:
Greab – Sno, Garutti, Scarlatache, Pedroso – Lixandru, Lepistu (Toma, 68.) – L. Antal (Krasniqi, 78.), Benchaib (Amadou Diallo, 68.), Carnat (Buziuc, 78.) – Rusu. Vezetőedző: Nicolae Dica
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ciobotariu, Balasa, Dumitrescu – Aganovic, Paun – M. Rondón (Tudorie, 66.), Matei (Achahbar, 85.), Gheorghe – Safranko (Tamás M., 84.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző:
Rusu (90+5. – 11-esből), ill. Matei (9.)
Kiállítva: Paun (86.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A hosszabbítás legvégén, egy véleményes büntetőből kapott góllal bukta el idei első győzelmét a Sepsi OSK a román élvonalban, a sereghajtó CS Mioveni otthonában.

A hétvégén Erdélyre zúduló havazásnak nyoma sincs a Kárpátokon túl, így fagypont alatti hőmérséklet, de tökéletes minőségű pálya fogadta a csapatokat a havasalföldi kisvárosban. Az évet két győzelemmel kezdő Mioveni önbizalmát Amine Benchaib kemény lövése, majd Guilherme Garutti fejese mutatta az első öt percben, de Niczuly Roland mindkétszer kiütötte a jobb sarokra tartó labdát.

A hazaiak ezzel el is lőtték puskaporukat az első félidőre, a Sepsi pedig már első lehetőségéből betalált: Adnan Aganovic beadása után Mario Rondón mellel készítette le a labdát Cosmin Matei számára, aki az ötös sarkától laposan a hosszú sarokba lőtt.

A többi szentgyörgyi lövés már cél tévesztett vagy védőkről pattant mellé a labda, de a két bizonytalan védősor hibáiból a székelyföldi csapat tudott csak lehetőségeket teremteni. Niczuly kapujára csak az első félidő ráadásában ment újra lövés, de Nicolae Carnat középre küldött labdája nem okozott gondot a Sepsi kapitányának.

A játék képe szünet után sem változott, a Sepsi sikerrel tartotta távol kapujától a Mioveni-t, viszont a szentgyörgyi támadásokban sem volt túl sok veszély. Nicolae Paun hiába szeretett volna büntetőt kapni, Marcel Birsan játékvezető nem látta szabálytalannak a Ferencvárosban is megfordult Marcos Pedroso szerelését, a legnagyobb vendéghelyzetnél pedig Pavol Safrankónak nem sikerült kicseleznie a kapust.

Az állóvizet Paun kiállítása kavarta fel, aki két perc alatt két sárga lapot begyűjtve hagyta emberhátrányban a Sepsit, a felbátorodott Mioveni pedig ívelgetésékkel szorította be a Sepsit. Egy ilyen helyzetnél látta szabálytalannak Tamás Márk és Alexanxru Buziuc összerúgását Birsan, a büntetőből pedig Bogdan Rusu megmentett egy pontot a hazai csapatnak. 1–1

PERCRŐL PERCRE

Ez mitől 11-es? A bírótól... – jött a válasz.

90+6. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+5. PERC BENT VAN, BOGDAN RUSU ballal a jobb alsóba passzolja a labdát, Niczuly balra el.

90+3. perc Rusu passzát Guretti ballal a kapusba rúgja az ötös bal sarkáról, de BÜNTETŐ! Tamas ellökte előtte Rusut? De mintha ő talpalt volna.

90+1. perc Buziuc passzát Toma jobbal, középről, 17-ről a bal felső sarok fölé rúgja!

Négy perc a ráadás.

89. perc Mellé, Guratti lefejelt labdáját kissé jobbról, 11-ről jobbal a jobb alsó mellé vágja Diallo. Meccslabda? Reméljük.

Paun második kiállítása a szezonban, rajta kivül senki se kapott idén pirosat a Sepsitől.

86. perc Emberelőnyben a Mioveni!

86. perc Nicolae Paun hátulról fölöslegesen odarúg a félpályánál a meginduló Garuttinak...

85. perc Pavol Safrankót Tamás Márk, Mateit Anass Achahbar váltja.

85. perc Egyre keményebben védekezik a Sepsi.

84. perc Niculae Paun kap sárga lapot reklamálásért.

78. perc Nicolae Carnat le, Alexandru Buziuc be, Antalt meg Blerim Krasniqi váltja.

76. perc Matei okosan Aganovic elé fejel egy kósza ívelést, a szélső ballal a léc fölé lő, 14-ről, picit jobbról.

73. perc Alexandru beadása tökéletes, de a berobbanó Matei az ötösről a léc fölé fejeli a labdát. A futball álmoskönyve szerint ilyenkor jön a büntetés...


A lecserélt Lepistu pedig Anett Kontaveit teniszsztár barátja, jelentik a helyszínről.

Diallo guineai, a Monaco neveltje. Toma egyszeres román U21-es válogatott.

70. perc Helyzet, Deab kivetődik Dumitrescu indítására szépen Tudorie elé, de nem éri el így Matei jobb oldali beadását, ám kissé balról, három méterről a léc fölé fejeli a labdát Tudorie.

68. perc Amadou Diallo Benchaibot, Daniel Toma Lepistut váltja a hazaiaknál.

67. perc Benchaib kap egy könyököst Balasától, a szabadrúgását 14-ről a kapushoz fejeli Garutti.

66. perc Alexandru Tudorie be, Rondón le.

60. perc Brent Lepistu kap sárga lapot Dimitrov felrúgásáért. Meglepte őt, hogy feltűnt középen a jobbhátvéd.

58. perc Rondón emel a saját térfeléről jobbra Safrkanónak, de rossz a beadás, a visszapassz, kapuscsemege.

56. perc Hopp, Pedroso nagyot rúg az ötös jobb sarkán Paunba, labda és baba egyszerre... TOVÁBB!

Carnat anno 47 meccsen 11 kanadai ponttal segítette a Sepsit.

55. perc Ion Gheorghe kap sárga lapot, a bal szélen kontrázó Carnat fellökéséért.

52. perc Paun nagyot rúg Rusuba, nincs sárga lap.

50. perc Ciobotariunak segít megkötni a cipőfűzőt Balasa, Niczuly meg nagyon lassan végzi el a kirúgást. Összeszokott trió.

46. PERC FOLYTATJUK!

58 százalékban volt a hazaiaknál a labda.

3-szor lőttek kapura a hazaiak, 2-szer a vendégek, 1-1 alkalommal a kapu felületére.

E párharc legjobb góllövője:
Alexandru Tudorie 2

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

43. perc Safrankót kell ápolni.

40. perc Antal tör kapura, de les.

Nem ez lesz az év meccse – mondja a szakértő kollégánk. Nehéz lenne vitatkozni.

Gheorghe sokat fut ma is (Fotó: Tókos Csaba, archív)
Gheorghe sokat fut ma is (Fotó: Tókos Csaba, archív)

35. perc Mezőnyharc, leült a mérkőzés, ahogyan a közhely mondja egy igen szép megszemélyesítéssel.

28. perc Andres Dumitrescu kap sárga lapot Sno ellökéséért. Sno nem a volt ajaxos és celtices, válogatott keretteg Evander Sno, hanem Shaquill Sno. Szintén Ajax-nevelés.

Pedroso volt fradista, az egyszeres román válogatott Antal meg játszott pár hónapot a Haladásnál – jelentik a helyszínről.

22. perc Antal elesik az ötösön Ciobotariu értő ölelésében... tovább.

18. perc Aganovic kapura lő a 16-os elől, jobbra vetődve fogja a labdát Greab.

16. perc Rondón Safranko elé fejeli Dimitrov beadását, a támadó az ötös bal sarka elől a kapu bal sarka fölé lő, nem is sokkal.

Zúg is a Hajrá, Szentgyörgy!

11. perc Mellé, Matei jobbal nagyon rosszul találja el az ötös előtt Aganovic remek, jobbról érkező beadását.

9. PERC VEZET A SEPSI, COSMIN MATEI! Egy jobb oldali Aganovic-beadást Rondón az ötös elől mellel tesz Matei elé, aki kissé balról ballal okosan a túlsó, azaz a jobb alsó sarokba lő. Hét méterről. Nem erősen, de pontosan: 0–1!

Guilherme Garutti 28 éves, 2020 óta légiós, a Sao Cristovao volt odahaza a leghíresebb klubja.

6. perc Aganovic hatalmasat ment becsúszva az ötösön Garutti elől.

5. perc Nagy védés, Benchaib balról jobbal remekül ad be, az ötösről kapura fejel Garutti, Niczuly véd vetődve a jobb alsó előtt!

4. perc Benchaib már jobban van, egy labdaszerzés után, Paun hibájából kapura lő az ötös bal sarka elől, ballal, de véd a léc alatt az OSK-csk., Niczuly.

2. perc Benchaib nagyot kap a felezőnél, Antal felsegíti őt.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta sárgában, a vendégek piros-fehér mezben és piros nadrágban. Vidám magyar népdalok harsannak fel a lelátón. Így is lehet.

„Közeleg az alapszakasz vége, minden meccs döntő számunkra, de másoknak is. Az ősszel éppen a Mioveni ellen játszottuk az egyetlen igazán rossz mérkőzésünket, most viszont, mint mindig, győzni utazunk oda. Nicolae Dica irányításával dinamikusabban játszik az ellenfél, jól kontrázik, a két siker meghozta az önbizalmát. Ki kell majd használnunk riválisunk hibáit, mert éles a harc a hatodik helyért” – idézi a Sepsi közösségi médiájaCristiano Bergodit.

A Sepsi elmúlt hetét a FCU Craiova elleni, magyarellenes rigmusok miatt félbeszakadt mérkőzésének utórezgései töltötték ki. A román szövetség fegyelmi bizottsága február 8-án tárgyalja az ügyet, Cristiano Bergodi vezetőedző abban bízik, hogy már ak kor odaítélik csapatának a három pontot. Az olasz tréner szerint a mérkőzés előkészítésében csak a hideg, havas sepsiszentgyörgyi időjárás okozott nehézséget.

A TABELLA UTOLSÓ HELYÉN ÁLLÓ Mioveni otthonában lép pályára vasárnap délután a Sepsi OSK, a román élvonal felsőházi rájátszására hajtó székelyföldi csapatnak azonban nem lesz könnyű idei első pontjait megszerezni. Az őszi 21 mérkőzéséből csupán egyet (éppen Szentgyörgyön) megnyerő Mioveni ugyanis 2023-at két győzelemmel kezdte, a télen kinevezett Nicolae Dica edző így máris jobban teljesít, mint a csapatnál az évadban megforduló három elődje.

Nem hibázhatnak a Mioveni otthonában a szentgyörgyiek! A Mioveni az ősszel Szentgyörgyön verte meg a Sepsit, a székelyföldi együttes vasárnap visszavághat.



Diószegi László feltárta, hogy nem beszélt a Craiova tulajdonosával, akinek unokatestvére a meccs után elnézést kért a magyarellenes rigmusokért.
Nem szoktunk beszélgetni egymással. Az igazság az, hogy mi fehér hollók vagyunk ebben a bajnokságban. Nekem egyetlen tulajdonos telefonszáma sincs meg, de ők sem igazán tartják a kapcsolatot egymás között. A Craiova tulajdonosának unokatestvére kinn volt a mérkőzésen, bocsánatot kért tőlem a történtekért. Aztán három óra múlva gyökeres változás következett be, elkezdtek támadni bennünket.”

Ugyan vannak törvények, de itt állandóan a kiskapukat keresik. Kíváncsi vagyok, hogy február nyolcadikán megszületik-e a döntés vagy tovább húzzák az ügyet.”

„A bizottság szerdán ült össze, de én biztos voltam benne, hogy a döntéshozatalt elhalasztják. Ez meg is történt, méghozzá azzal az indoklással, hogy várják a Craiova bizonyítékait. A Napnál is világosabb, hogy mi történt, szóval nem tudom, mi lehet a markukban. Ez az ügy egyedülálló az országban, sőt talán egész Európában” – mondta a Sepsi tulajdonosa és egyben elnöke Harsányi Leventének és Risztov Évának.

Ismét Diószegi László volt a Sportrádió vendége: a Sepsi OSK elnöke a csütörtöki Sport reggelben választ adott arra a kérdésre, hogy hol tart a székely klub és az FCU Craiova ügye – mint ismert, a két csapat összecsapását magyarellenes rigmusok miatt a játékvezető először félbeszakította, majd a 26. percben le is fújta a román Superligában.

Önként kizárja a nézőket az FCU Craiova mérkőzéseiről Adrian Mititelu, a román klub tulajdonosa a Sepsi OSK elleni, magyarellenes rigmusok félbeszakadt mérkőzés következményeként.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MIOVENI–OSK MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik