Rudi Garcia: Nem félek a vereségtől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.05. 12:10
null
Rudi Garcia (középen) a San Siróban is így ünnepelne játékosaival (Fotó: Reuters)
Olaszországban az Internazionale–Roma, Németországban a Leverkusen–Bayern München rangadó emelheti meg a szokásosnál is jobban a drukkerek pulzusszámát szombaton, de egy Manchester City–Everton Premier League-összecsapás is szerepel a játéknap programjában. Topliga-beharangozónk.

 

OLASZORSZÁG
Szombat este háromnegyed kilenckor kezdődik a 184. Internazionale–Roma meccs, azaz a Giuseppe Meazza Stadionban találkozik egymással az eddig hibátlan Roma (1.) és a szintén veretlen Inter (4.). (A Serie A 7. fordulóját a Chievo–Atalanta mérkőzés nyitja este hatkor.)

A spanyol származású francia Rudi Garcia jött, látott, és azonnal klubrekordot ért el a „farkasoknál”, hat győzelemmel ugyanis még sohasem kezdett a Roma a bajnokságban. Sőt, ha Garcián múlik, hét sikerrel indítanak a fővárosiak, a tréner ugyanis kijelentette, hogy nem lacafacáznak, győzni mennek Milánóba is.

„Rangadó ide vagy oda, egészen nyugodtak vagyunk. Amikor győzöl, sokkal könnyebb motiváltnak lenned és önbizalommal telve dolgoznod. Minden rendben van a csapat háza táján. Nehéz lesz, de győzni megyünk az Interhez. Nem félek a vereségtől. Egyszerűen nincs bennem félelem. Folytatni akarjuk a sikersorozatunkat, kétszáz százalékig megbízok a mostani Romában!” – fogalmazott Garcia, aki elárulta, hogy ötezer Roma-drukker buzdítja majd őket Milánóban.

A „farkasok” védelmében (De Sanctis – Toroszidisz, Benatia, Castan, Balzaretti) és középpályássorában (Pjanic, De Rossi, Strootman) nincs változás, Rudi Garcia csak azt nem tudja még, ki lesz Francesco Totti és Alessandro Florenzi társa a támadószekcióban.

„Annak alapján, amit eddig mutatott a két csapat az idényben, látványos és eseménydús találkozóra van kilátás. Fontos vizsga lesz ez számunkra, eddig mindenkivel fel tudtuk venni a versenyt, s nagyon remélem, hogy a Romával is sikerül majd” – nyilatkozta Walter Mazzarri, az Inter edzője.

Vasárnapra is marad egy csúcstalálkozó, a Juventus–Milan összecsapás, s a játéknapot még a Lazio–Fiorentina „kisrangadó” színesíti.

NÉMETORSZÁG
A Bayer–Bayern rangadó teszi fel a koronát a Bundesliga 8. fordulójának szombati játéknapjára, a fél hétkor kezdődő mérkőzésen a harmadik (18 pont) és a második (19) feszül egymásnak. Philipp Lahm ismét a müncheni védősor előtt kaphat szerepet, ám ha Rafinha nem tudja vállalni a játékot, a „cséká” hátrahúzódhat eredeti helyére, a jobbhátvéd posztjára. A Manchester City (3–1) elleni Bajnokok Ligája-találkozón remekül játszó és gólt is szerző Thomas Müller visszaülhet a kispadra, ebben az esetben Mario Mandzukic lesz a bajorok centere.

Arra a felvetésre, miszerint a Leverkusen ebben a fordulóban akár élre állhat a tabellán, Sami Hyypiä, a gyógyszergyáriak trénere ekképpen reagált: „Az lesz a döntő, hol fogunk állni májusban...”

Mönchengladbach–Dortmund. A jelenlegi listavezetőnek aligha lesz könnyű dolga a másik Borussia vendégeként, a Gladbach ugyanis egészen jól kezdte a szezont, és teljes csapattal állhat ki ellene.

Szalai Ádám teljesen felépült a betegségéből, és bár a hétközi BL-meccsen csak 45 percnyi játék jutott neki csereként, a kicker.de a kezdőbe jelöli az Augsburg elleni hazai bajnokin. A Schalkénak óhatatlanul szüksége van a három pontra, hiszen csak a 14. helyen tanyázik 8 egységgel.

ANGLIA
A Premier League 7. fordulójának szombati programját a Manchester City meccse nyitja és a Manchester Unitedé zárja. Előbbi a mezőny egyetlen veretlen gárdáját, az Evertont fogadja, utóbbi pedig Sunderlandben próbálkozik feljebb zárkózni az élmezőnyhöz. David Moyes MU-menedzser a gyengébb idénykezdet dacára nem aggódik, szerinte minden adva van ahhoz, hogy hamarosan újra a tabella élén legyenek.

A Citynél sincs nyoma bármiféle riadalomnak vagy aggodalomnak, Manuel Pellegrini szakvezető legfeljebb azon morfondírozik, hogy továbbra is bizalmat szavazzon-e az utóbbi két tétmérkőzésen hatszor kapituláló Joe Hartnak, vagy Costel Pantilimont vezényelje a gólvonal elé az Everton ellen.

A Liverpool időlegesen az élre ugorhat, ha ma legyőzi az utolsó előtti Crystal Palace-t. A „vörösök” a 10 meccses eltiltása után múlt héten két találattal visszatérő uruguayi fenegyerekkel, Luis Suárezzel és az eddig öt gólt szerző Daniel Sturridge-dzsal rohamozhatják a londoniak kapuját.

A vasárnapi bajnoki menü része, hogy a Chelsea Norwichba, az éllovas Arsenal a West Bromwich Albion (Gera Zoltán klubjának) pályájára látogat, míg a dobogó harmadik fokát elfoglaló Tottenham a West Hamet fogadja.

SPANYOLORSZÁG
Mindkét óriás ma játszik a Primera División 8. körében: a Real Madrid a Levante otthonában lép pályára este nyolckor, a Barcelona pedig a Valladolidot látja vendégül 22 órakor. A forduló előtt harmadik madridiak az előző körben hazai pályán vereséget szenvedtek az Atléticótól (0–1), így a javítás reményében utaznak Valenciába, éspedig a combsérüléssel bajlódó Gareth Bale nélkül.

Habár a hétből hétszer nyerő listavezető Barcelona sérültlistáján Lionel Messi, Javier Mascherano, Jordi Alba és Carles Puyol (utóbbi már a csapattal edz) neve is szerepel, a hatpontos Valladolid aligha jelent számára problémát.

A szintén hibátlan Atlético Madrid a Celta Vigót fogadja vasárnap.


A TOPLIGÁK SZOMBATI PROGRAMJA
BUNDESLIGA, 8. FORDULÓ

15.30 Schalke–Augsburg
15.30 Mönchengladbach–Dortmund (tv: Eurosport2)
15.30 Mainz–Hoffenheim
15.30 Wolfsburg–Braunschweig
15.30 Stuttgart–Bremen
18.30 Leverkusen–Bayern München (tv: Eurosport2)

PRIMERA DIVISIÓN, 8. FORDULÓ
16.00 Elche–Espanyol
18.00 Rayo Vallecano–Real Sociedad
20.00 Levante–Real Madrid (tv: Sport2)
22.00 Barcelona–Valladolid (tv: Sport2)

PREMIER LEAGUE, 7. FORDULÓ
13.45 Manchester City–Everton (tv: Digi Sport1)
16.00 Liverpool–Crystal Palace (tv: Digi Sport1)
16.00 Cardiff–Newcastle
16.00 Fulham–Stoke
16.00 Hull–Aston Villa
18.30 Sunderland–Manchester United (tv: Digi Sport2)

SERIE A, 7. FORDULÓ
18.00 Chievo–Atalanta (tv: Sport Klub)
20.45 Internazionale–Roma (tv: Sport Klub)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik