Varga Roland két góllal vette ki a részét a szentgyörgyiek sikeréből (Fotó: Tókos Csaba)

 

A spanyol–marokkói hosszabbítás és szétlövés helyett a háromszéki hideget választó 1200 szentgyörgyi szurkoló aligha bánta meg, hogy a kupameccset választotta. Bár Crsitiano Bergodi, a Sepsi edzője csak Niczuly Roland kapust és Nicolae Paunt hagyta meg hírmondónak a kezdőcsapatban a pénteken Aradon győztes csapatból, így ezúttal Tamás Márk is kimaradt, de a „második sor” is ugyanúgy négyet rúgott, mint társaik az UTA ellen.

Bár a Sepsinek csupán egy pontra volt szüksége a biztos továbbjutáshoz, bő negyedóra alatt kétgólos előnyre tett szert. Előbb Mihai Balasa fejelt a hálóba Anass Achahbar előreívelt szabadrúgása után, majd a vendégek védője, Patricio Matricardi egy csapattársába rúgta a labdát, amely Varga elé pattant, ő pedig 11 méterről a kapuba lőtte. Ettől jó időre le is ült a meccs, és csak szünet után pörgött fel újra, amikor a kitámadó Voluntari-t rendre lekontrázta a Sepsit. A harmadikat is védőjét lefutó Varga lőtte Achahbar indításából, de a lövés közben megsérült a bokája, és le kellett cserélni. A helyére álló Pavol Safranko pedig a végén lőtt egy nagyon hasonló gólt, csak ő egy másik cserejátékostól, Cosmin Mateitől kapta a passzt, miközben a vendégek csak néhány távoli lövéssel tették próbára Niczulyt.

A Sepsi a csoportgyőzelemmel nemcsak a továbbjutást harcolta ki, hanem a negyeddöntőt is hazai pályán játszhatja majd valamelyik második helyen továbbjutó csapat ellen.

ROMÁN KUPA
A-CSOPORT
3. FORDULÓ

Sepsi OSK–FC Voluntari 4–0 (Balasa 14., Varga R. 17., 62., Safranko 84.)

További eredmények
Petrolul Ploiesti–FCU Craiova 0–1
Unirea Slobozia–Dinamo 3–3

A csoport végeredménye: 1. Sepsi 9 pont, 2. Craiova 6, 3. Voluntari 3, 4. Dinamo 2, 5. Slobozia 2, 6. Petrolul 1