MLS: Drogbáék meccse csúszva kezdődött, különleges oka volt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.23. 16:09
Magyar idő szerint szerda hajnalban rendezték az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) főcsoportdöntőinek első mérkőzését. Keleten a Montreal Impact hazai pályán 3–2-re legyőzte a Torontót, míg Nyugaton a Seattle Sounders vert helyzetből felállva múlta felül a Colorado Rapids együttesét.

A Montreal és a Toronto összecsapása 30 perces késéssel kezdődött, mivel a Saputo Stadionban a tizenhatos két méterrel rövidebb volt az előírtnál, ezért újra kellett festeni a vonalakat.

„Először történt velünk ilyesmi, nagyon sajnáljuk a történteket. A játékvezetők feladata, hogy leellenőrizzék a pálya méreteit, de a hatalmas forgalom miatt sajnos késve érkeztek meg a stadionba. Vállaljuk a felelősséget, hibáztunk” – mondta Joey Saputo, a Montreal Impact tulajdonosa.

 



 

A mérkőzést aztán a házigazdák kezdték jobban, akik 12 perc után már 2–0-ra vezettek, majd a második félidő elején háromgólosra növelték az előnyüket, ám a Toronto az európai futballszurkolók számára is jól ismert Jozy Altidore és Michael Bradley találatával szépített, így nyílttá tette a visszavágót. A Montreal Impact közönségétől ezen a találkozón búcsúzott Didier Drogba, aki az idény végén távozik a kanadai csapattól.

A Nyugati konferencia fináléjának első felvonásán a Seattle Sounders hazai pályán egygólos előnyt harcolt ki a Colorado Rapidsszel szemben.

MLS, FŐCSOPORTDÖNTŐK, 1. MÉRKŐZÉSEK
KELETI FŐCSOPORT
Montreal Impact–Toronto FC 3–2
(Oduro 10., Mancosu 12., Oyongo 53., ill. Altidore 68., M. Bradley 73.)

NYUGATI FŐCSOPORT
Seattle Sounders–Colorado Rapids 2–1
(J. Morris 19., Lodeiro 61. – 11-esből, ill. K. Doyle 13.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik