MLS: Beckham, Valderrama igen, Ibra, Henry, Kaká nem – a 25 legjobb listája

Vágólapra másolva!
2020.12.10. 09:25
null
Beckham (balra) örülhet, Ibra kevésbé (Fotó: AFP)
A tengerentúli profi labdarúgóliga (MLS) 25. szezonja alkalmából megválasztották a bajnokság történetének 25 legjobb játékosát, akik közé bekerült David Beckham, Carlos Valderrama és Sebastian Giovinco is, de Thierry Henry, Zlatan Ibrahimovic, Kaká, vagy éppen David Villa kimaradt – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Csaknem 200 észak-amerikai szakíró 137 jelölt közül választotta ki a 25 legjobbat. A fő szempontok között volt az egyéni teljesítmény mellett a futballista csapatra gyakorolt hatása és az együttes eredményessége is.

Az angol válogatott korábbi csapatkapitánya, David Beckham 2007 és 2012 között hat szezont játszott a Los Angeles Galaxynél, mellyel 2011-ben és 2012-ben is bajnokságot nyert. Az akkori sikercsapat másik két meghatározó játékosa, Robbie Keane és Landon Donovan is bekerült a 25 legjobb közé.

Az elit tagja lett többek között a kolumbiai Carlos Valderrama, az amerikai Clint Dempsey és az olasz Sebastian Giovinco, vagy éppen a bolíviai Marco Etcheverry. A szűkítésnél viszont olyan nevek „véreztek el”, mint Zlatan Ibrahimovic, Thierry Henry, Wayne Rooney, Kaká vagy David Villa.

Az eredeti 137-es listán magyar játékos nem található, habár a magyar származású Vermes Péter (Peter Joseph Vermes) szerepelt a jelöltek között, a játékosként az 1989–1990-es idényben a Győri ETO színeiben szereplő, ma már a Sporting Kansas Citynél Sallói Dánielt – is – trenírozó szakember nem került be a legjobb 25 közé.

AZ MLS 25 ÉVÉNEK 25 LEGJOBB JÁTÉKOSA

Kapusok: Kevin Hartman (amerikai), Tony Meola (amerikai), Nick Rimando (amerikai)

Védők: Jeff Agoos (amerikai), Carlos Bocanegra (amerikai), Robin Fraser (amerikai), Chad Marshall (amerikai), Eddie Pope (amerikai)

Középpályások: Kyle Beckerman (amerikai), David Beckham (angol), Dwayne de Rosario (kanadai),
Marco Etcheverry (bolíviai), Cobi Jones (amerikai), Predrag „Preki” Radosavljevic (amerikai), Steve Ralston (amerikai), Carlos Valderrama (kolumbiai), Diego Valeri (argentin)

Támadók: Clint Dempsey (amerikai), Landon Donovan (amerikai), Sebastian Giovinco (olasz), Robbie Keane (ír), Josef Martínez (venezuelai), Jaime Moreno (bolíviai), Chris Wondolowski (amerikai)

A lista bővebben ide kattintva megtekinthető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik