A Sepsi győzelemmel távozott Medgyesről

Vágólapra másolva!
2021.02.28. 16:55
null
Ezt is megfogta Niczuly Roland (Fotó: FC Hermannstadt)
Az FC Hermannstadt ellen megszakította a hat mérkőzés óta tartó döntetlensorozatát a Sepsi OSK, amely végül győzelemmel hagyta el Medgyest.

ROMÁN LIGA 1
25. FORDULÓ
Hermannstadt–Sepsi OSK 1–2 (1–1)
Medgyes,
Gaz Metan Stadion, zárt kapuk mögött. V: Birsan
FC Hermannstadt:
Figueiredo – Matel, Matricardi, I. Stoica, Oprut – P. Petrescu (Addae, 71.), Dalbea (Belu-Iordache, 86.), Aoszman, Sintean (Karanovic, 71.) – D. Mayoral, Bagaric (Sebaihi, 86.). Vezetőedző: Liviu Ciobotariu
Sepsi OSK: Niczuly – Delijannidisz, Buhenna, Mitrea, Dumitrescu (Stefanescu, 61.) – Tincu, Eder (Vasvari, 61.) – Golofca (Aganovic, 77.), Achahbar (Ninaj, 72.), Petrila (Tamás N., a szünetben) – Safranko. Edző: Leo Grozavu
Gólszerző: Bagaric (25.), ill. Golofca (12.), Vasvari (65. – 11-esből)

Öt hét és hat döntetlen után tudott ismét mérkőzést nyerni a román élvonalban a Sepsi OSK, amely Medgyesen győzött az FC Hermannstadt ellen.

A mérkőzés elején a Sepsi letámadása hatékonyabban működött a szebeni kontrakísérleteknél, így a hazai kapu környékén járt többet a labda, amely a 12. percben szerencsésen pattant Catalin Golofca elé, aki balról a hosszú sarokba lőtte.

A szentgyörgyi fölénynek Drazen Bagaric váratlan találata vetett véget, aki Petrisor Petrescu védelem mögé beemelt labdáját lőtte kapásból, kissé jobbról a rövid sarokba. Az egyenlítés után már a Hermannstadt egyre veszélyesebbé vált, de Ajasz Aoszman lyukat rúgott az ötösön, miközben a Sepsi főleg a tizenhatoson kívülről lődözgetett, pontatlanul.

A szebeni csapat a második félidő elejét is megnyomta, de lendülete alig negyedóra alatt kifulladt. A Sepsi a balhátvéd Andres Dumitrescu felsőlécre küldött fejesével tért vissza a hazai kapu elé, öt perccel később pedig büntetőhöz jutott, amikor Raul Oprut a bal kapufa közelében fellökte Anass Achahbart.

A tizenegyesből az alig három perce beállt Gabriel Vasvari lőtt a jobb alsó sarokba, majd a hátralevő időben a vendégek sikeresen tördelve a játékot helyzetet sem engedtek a Hermannstadtnak.

PERCRŐL PERCRE

90+7. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+5. perc Bright Addae odakönyököl Vasvarinak is... Sárga lap, megúszta, a harmadik ilyen tette volt ma...

90+2. perc Oprut bal oldali beadása után Niczuly öklözi el a labdát két szebeni csatár elől, de közben Laranovic lesen volt már.

90. perc Goran Karanovic is kap egy sárga lapot, reklamálásért.

Négy perc a ráadás.

90. perc Bright Addae lekönyökli Delijannidiszt, de nincs sárga lap.

90. perc A 30 méteres szabadrúgást Vasvari jócskán fölé lövi.

89. perc Ajasz Aoszman odarúg Aganovicnak, sárga lap.

87. perc Addae lekönyökli Ninajt.

86. perc Dalbea és Bagaric helyett Claudiu Belu-Iordache és Billan Sebaihi a pályán a hazaiaknál.

85. perc Picivel még mindig a Sepsinél van többet a labda.

82. perc Vasvari 16-os előtti lövése nem az igazi.

2019-ben Ousmane Viera a Sepsiből ment a szebeniekhez, szintén ingyen. Ő 19-szeres elefántcsontparti válogatott!

Karanovic 73 meccsen 27 gólt lőtt a Sepsiben, még 4 gólt is adott. Egykori svájci U21-es válogatott.

77. perc Golofca le, Adnan Aganovic be.

76. perc Leo Grozavu kap sárga lapot reklamálásért. Golofcát rúgták meg előtte keményen.

74. perc Karanovic kapura tör, de les. Az ék tavaly ingyen került a Sepsiből az FCH-ba.

72. perc Anass Achahbar le, Braniszlav Ninaj be.

71. perc Kettős hazai csere, Petrescut Bright Addae, Sinteant Goran Karanovic váltja.

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
Gabriel Debeljuh 3
Fülöp Lóránd 2
Yazalde 2
Pavol Safranko 2

Vasvari 11-ese a tizedik olyan Sepsi-gól a szezonban, amelyet csereként beállt játékos szerzett.

65. PERC GABRIEL VASVARI jobbal a jobb alsóba lő, a kapus balra el. 1–2!

64. PERC BÜNTETŐ! A Tamás-beadást a bal alsó elé fejeli Golofca, Achahbar fejelne a kapu torkából, de ellökik. Oprut volt a tettes, kissé fölöslegesen, mert a kapu fölé fejelt a holland szélső.

63. perc Safranko lő jobbal remek csel után 18-ról, kissé balról a jobb alsó felé, de hatalmasat véd Figuereido!

61. perc Eder le, Gabriel Vasvari be, Dumitrescut meg Marius Stefanescu váltja a Sepsiben.

58. perc LÉC, Delijannidisz jobb oldali, jobblábas beívelését az ötös bal sarka elől a lécre fejeli Dumitrescu, nem sokkal elvétve a jobb felső sarkot!

54. perc Sinteant szereli Mitrea a 16-oson nagy nehezen, de Aoszmané a lecsorgó, aki középről, 18-ról jobbal a léc fölé lő.

51. perc Mayoral remekül fut el a jobbon, a beadását kivágja az ötös és a gólra éhes Sintean elől Delijannidisz.

Továbbra is 58-60 százalékban a Sepsinél a labda.

48. perc Dimutrescu lő a kapushoz a 16-os elől.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Petrila le, Tamás Nándor be.

Purparlé a román sportsajtóban Tamás Nándor válogatottsága körül.

„A játékra akarok koncentrálni, tenni a dolgomat a pályán. Ha jön egy meghívó a válogatottba, elgondolkodom rajta, sosem mondtam nemet Romániának. Romániában születtem, de a családban mindig magyarul beszélünk. Akkor döntök, ha jön majd a meghívó. Amikor a Puskás Akadémiánál voltam, jelezték, hogy szeretnék, ha a magyar válogatottban szerepelnék” – mondta Tamás Nándor, aki 61 percet játszott a 0–0-ra végződött bukaresti találkozón.

(Fotó: Sepsi OSK)


Először beszélt a válogatottságról Tamás Nándor, a Sepsi OSK futballistája, akit a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap szerint a Puskás Akadémia három éven át nem engedett el a román korosztályos nemzeti együttesekbe.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Egy perc a ráadás.

44. perc Petrila megvillan, Delijannidisz elé passzol, de rossz a jobblábas, 23 méteres lövés, amely elblattyog a jobb alsó mellett.

42. perc Dumitrescu blokkolja Aoszman közeli lövését, korner.

40. perc Achahbar harcol ki szabadrúgást a 16-os bal sarka előtt. Petrila jobbal 23-ról nem sokkal emel a jobb, azaz rövid felső fölé.

Aoszman ötszörös szír válogatott, német születésű, volt az Arminia Bielefeld, a VfL Osnabrück, a Dynamo Dresden és az 1. FC Köln játékosa is.

38. perc Mellé, Sintean ad be balról ballal remekül. Aoszman meg az ötösről ballal centiméterekkel pörget a bal alsó mellé!

36. perc Hopp, Tincu lő jobbal 14-ről, középről kapura, de fejjel ment az ötösön Matricardi!

34. perc Petrescu jobbal a bal alsó mellé lő középről, 25-ről.

32. perc Achahbar passzából Eder emel jobbal 28-ról nem sokkal a jobb felső fölé, Sintean ment hátra védekezni, sarkazott egyet, ebből lett veszélyes Sepsi-attak.

30. perc Az argentin Matricardi orra vérzik. Nem véletlenül, Pavol Safranko kap sárga lapot könyöklésért.

27. perc Bagaric indítja Mayoralt, de közbelép Mitrea a 16-os előtt. Sárga lap Razvan Tincunak, a szűrő Mayorlat rántotta le a passznál.

A gólpassz Petrisor Petrescué. A télen leigazolt ék első gólja a Szebenben.

25. PERC BENT VAN AZ ELSŐ HAZAI LÖVÉS, az ötös jobb sarka elől jobbal a bal alsóba lő DRAZEN BAGARIC. 1–1!

23. perc A pályán közben mezőnyharc, a hazaiak portugál kapusa kétszer is jól lépett ki Golofca elé a 16-osra.

Ronaldo Deaconu van a Medgyesnél – adja meg a kegyelemdöfést Boros kolléga. Pedig van a hazai keretben Osan és Viera is.

De egy Platini az Iasiban van, és ez nem vicc. A Botosaniban 2013-ig játszott egy bizonyos
Maradona Chiriac.

Egykori spanyol U18-as válogatott, nem rokonja a római Mayoralnak. Nincs a keretben ma a nagy kedvenc, Romário Pires. Edmundo Henry és Ronaldo Ljungberg nincs még a Liga 1-ben.

20. perc Jó 60 százalékban a Sepsinél a labda, még a szélső Mayoral is védekezik a hazaiaktól.

17. perc Petrila bal oldali szöglete igen rossz, előtte nagy nehezen mentett Oprut Golofca elől, pontosabban blokkolt az ötösön.

Matricardiról ment be végül.

12. PERC VEZET A SEPSI, CATALIN GOLOFCA! Petrila bal oldali beadása egy védőn felpattan, éppen Golofca elé, aki az ötös bal sarka elől jobbal a bal alsóba lő, de egy védőn is megpattant még e lövés. 0–1!

10. perc Egy kis örökmérleg: 7 találkozó, 2 herrmannstadtos és 1 sepsis siekrrel, 10-10 rúgott góllal.

8. perc Figuereido kapja le Mitrea fejéről Petrila bal oldali beadását.

6. perc Rasid Buhenna kap sárga lapot Sintean lerántásáért.

5. perc Eder emel remekül Achahbar elé a balon, a 16-oson közbelép azonban Oprut.

4. perc Golofca kapura tör, nagyot esik Stoica mellett, tovább!

1. perc Mitrea és Tincu nem érti meg egymást, a hátrafelé pattanó labdára mayoral rajtol, de a kapujából kifutó Niczuly gyorsabb, és elrúgja a labdát. NAGY MENTÉS!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Piros-fehér mezben és fehér nadrágban a Hermannstadt, tiszta zöldben a Sepsi. Hét nap alatt ez a harmadik meccs a pályán, amelyik inkább földes,mint füves.

A szekelyhon.ro beszámolója szerint a Sepsi OSK klubmenedzsere, Cornel Sfaitert lett a legjobb klubvezető. Az előző idény legjobb edzőjének járó díjat a címvédő kolozsvári CFR korábbi edzője, Dan Petrescu, illetve az UTA Aradot az élvonalba juttató Bálint László György kapta.

Bár a hagyományos gála idén elmaradt, a román labdarúgók szakszervezete idén is megválasztotta a legutóbbi szezon legjobbjait. Az AFAN-díjak győzteseiről ezúttal online szavaztak az első és a másodosztályú bajnokságban szereplő férfi labdarúgók, az élvonalban érdekelt női futballisták, illetve a szervezet vezetői.

Román Labdarúgók Szakszervezete (AFAN) Cornel Sfaitert, a Sepsi OSK klubmenedzserét választotta meg az elmúlt idény legjobb klubvezetőjének – számolt be róla a Székelyhon hírportál.

S egy hír a román másodosztályból: az FK Csíkszereda 1–1-et játszott a Ripensia otthonában, a kilenc meccs óta veretlen gárda a hatodik helyen áll a tabellán.

Szerinte a koronavírus által megtizedelt kerettel nehéz lett volna ennél jobb eredményeket elérni az elmúlt hetekben. „Sokat számít, hogy huszonnégy mérkőzésből csak hármat veszítettünk el, és legutóbb a Clinceni ellen erőnlétileg ismét elértünk az őszi szintünket” – tette hozzá a Sepsi edzője, aki most már győzelmet vár csapatától.

„Különleges mérkőzés lesz, hiszen előző nap is volt itt meccs, eső is várható, biztos nem a legjobb pályán futballozunk majd, de erre is fel vagyunk készülve” – nyilatkozta online sajtótájékoztatóján Leo Grozavu, akit nem aggaszt a hatos döntetlensorozat.

A Hermannstadt saját stadionjának átépítése miatt rendezi a másik Szeben megyei csapat pályáján hazai mérkőzéseit, és a téli hónapok időjárásával súlyosbított kettős terhelés hetek óta látványosan meglátszik a Gaz Metan Stadion göröngyökkel és barázdákkal szabdalt kopott gyepén.

A Sepsit irányító Leo Grozavu elégedett csapata eredményeivel, de most már győzelmet vár el tőle.
Az FC Hermannstadt ellen szakítaná meg hat mérkőzés óta tartó döntetlensorozatát a Sepsi OSK, hogy győzelemmel erősítse meg a román élvonalban elfoglalt előkelő helyét. Leo Grozavu vezetőedző szerint csapatának nemcsak a nagyszebeniekkel, hanem a medgyesi pályával is meg kell küzdenie, amelyen
szombaton is rendeztek élvonalbeli mérkőzést: az UTA 2–1-re legyőzte a főbérlő Gaz Metant.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A HERMANNSTADT–SEPSI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik