Labdarúgás: a FIFA a bolgárok fellebbezését is elutasította

Vágólapra másolva!
2013.02.05. 13:32
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos honlapján is kiadta, hogy elutasította a magyar szövetség fellebbezését, így érvényben maradt az egy meccsre szóló zárt kapus szankció, valamint a 40 ezer svájci frankos pénzbüntetés.

A FIFA egyúttal a bolgárok fellebbezését is elutasította, itt is érvényben maradt az elsőfokú ítélet, amelynek értelmében nézők nélkül kell megtartani a szintén március 22-én esedékes Bulgária–Málta világbajnoki selejtezőt, valamint 35 ezer svájci frankot kell befizetni.

A FIFA azért büntette meg a bolgár szövetséget, mert október 12-én, a Dánia elleni mérkőzésén a drukkerek két petárdát dobtak a játéktérre, valamint a csereként beállt színes bőrű Patrick Mtiligát mindegyik labdaérintésénél hangosan fütyülték.

A két szövetséget egyúttal ismételten figyelmeztették, bármilyen jövőbeni rasszista, diszkriminatív incidens esetén súlyosabb büntetés (a meccs félbeszakítása, pontlevonás, kizárás) várható.

Mint arról korábban beszámoltunk, az MLSZ a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordul, amellyel kimeríti az összes fellebbezési lehetőséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik