Hakan Sükür újabban taxisofőrként dolgozik

A 2008-ban visszavonuló Hakan Sükür a török labdarúgás egyik legnagyobb alakja, a válogatott gólrekordere, övé a vb-k történetének leggyorsabb gólja: Dél-Korea ellen a 11. másodpercben talált be a 2002-es világbajnokság 3–2-re megnyert bronzmeccsén – következésképp vb-bronzérmes is, 545 tétmeccset játszott a Galatasarayban, ezeken 295 gólt szerzett.

Pályafutása befejezése után politikai karrierbe kezdett, majd miután egy iskolahálózat bezárása miatt tiltakozott, független képviselőként folytatta a munkát, aztán szép lassan kikerült a parlamentből. 

Üzleti gondjai is akadtak, ezért úgy döntött, változásra van szüksége: 2015-ben feltöltődésként Kaliforniába utazott, és beszállt egy ismerőse akkor induló reggelizőhelyébe.

Hiába döntött azonban az önkéntes száműzetés mellett, Kaliforniában is gyakorta szembesült zaklatással, amely vagy őt, vagy családtagjait érte – reggelizője is becsődölt, miután egyre többször gyanús alakok tűntek fel a környékén, megfélemlítették a vendégeit, betörték a hely ablakait.

Sükür családjával ekkor úgy döntött, Kaliforniából átteszi székhelyét a keleti partra, pontosabban Washingtonba – az egykori labdarúgó a nulláról kezdte újra, miután törökországi vagyonát elkobozták.

A német Welt am Sonntag lap munkatársa interjút készített a korábbi válogatott csatárral, abból derült ki, hogy a támadó nemrég kezdett el sofőrként dolgozni az Ubernél, gyakorlatilag tehát taxis.

„Nemrég kezdtem dolgozni. Semmim sincs már sehol a világon. A hazámban elvették a jogomat a szabadsághoz, hogy kifejezzem magam, otthon még dolgozni sem hagytak. Amikor eljöttem Törökországból, mindenemet elkobozták odahaza” – idézte Sükürt a lap.

A VOLÁNTÓL A VOLÁNIG

Arra, hogy valaki egykori válogatott labdarúgóként pályafutása befejezését követően taxisként próbáljon boldogulni, hazánkban is akad példa: néhány napja derült ki a pályafutása során az Újpesttel összefonódó Urbán Flóriánról, hogy felcsapott taxisnak. Az egyszeres magyar bajnok, 40-szeres válogatott korábbi védő – akinek első felnőttcsapata a Volán FC volt – a Bolt nevű személyszállító cégnél vállalt munkát, s a mellékelt kép tanúsága szerint remekül megállja a helyét volán mögött.