Játékossors: 5 év alatt 7 klub, meddig süllyed a csodagyerek?

Vágólapra másolva!
2015.02.17. 12:40
null
Dominic Adiyiah karrierje 2009 után mélyrepülésbe kezdett (Fotó: Action Images)
Dominic Adiyiah 2009-ben még a ghánai U20-as labdarúgó-világbajnokság sztárja volt, és a világ tátott szájjal nézte, ahogy bohócot csinál az ellenfél védőiből, ám öt év elteltével nagyot fordult a világ, azóta ugyanis a most 25 éves játékos már hetedik klubjában fordult – volna – meg, ám rossz fizikai állapota miatt még a thaiföldi Nakhon Ratchasima sem számít rá…


Dominic Adiyiah története még 2008-ban kezdődött, ekkor kapott ugyanis meghívót az U20-as ghánai válogatottba, majd nem sokkal később, 2009-ben az Egyiptomban megrendezett utánpótlás-világbajnokságot hazájával meg is nyerte – ez a torna számunkra is nagyszerűen alakult, a többek közt Németh Krisztián és Koman Vladimir nevével fémjelzett magyar válogatott ugyanis a harmadik helyen végzett. Adiyiah lett a legeredményesebb a maga 8 találatával, és egyben őt választották meg a torna legjobb játékosának is. Ekkor már az egész világ az akkor még csak 20 esztendős támadóról beszélt, mondván, ez a fiú hatalmas karriert futhat be.

Pályafutása egyik, ha nem a legrosszabb döntésének az bizonyult, hogy ezek után az olasz AC Milant választotta, amelynél csak az utánpótláskorúak között számoltak vele, és Massimiliano Allegri vezetőedző egyetlen mérkőzésre sem nevezte a fiatal csillagot. A Milánóban töltött kétéves időszak alatt a Regginában, a Partizan Beogradban, a török Karsiyakában is megfordult kölcsönben, majd 2012-ben és 2013-ban az ukrán Arszenal Kijevben szerepelt, amelyben negyven mérkőzésen mindössze hét gólt szerzett. Ezek után a kazah FK Atirau következett, de ez a kaland sem tartott sokáig.

Adiyiah legújabb kenyéradója a thaiföldi Nakhon Ratchasima lehetett volna, ám a csatár szerződtetése kútba esett, mert állítólag összeveszett a klubbal a bérezéséről, mivel mint kiderült, a vezetőség nehezményezte a ghánai rossz fizikai állapotát.

A most 25 éves – örök reménység – labdarúgó ráadásul a következő négy hónapban egyetlen együttessel sem köthet szerződést, mivel a Nakhon Ratchasima már bejegyezte az úgynevezett Transfer Matching Systembe, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos átigazolási rendszerébe.

Úgy tűnik, a ghánaiak fiatal csillaga beáll a labdarúgás elveszett csodagyerekeinek sorába…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik