Iniesta, Messi, vagy Xavi? - Az Aranylabda esélyesei - videók

Vágólapra másolva!
2011.01.10. 14:16
null
Messi, Xavi vagy Iniesta kapja az Aranylabdát? (Fotó: NSO-montázs)
Hétfőn osztják ki 55. alkalommal az Aranylabdát. Az FC Barcelona három meghatározó játékosa a jelölt a díjra, ők klubjukban és válogatottjukban is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak 2010-ben. Íme Lionel Messi, Xavi és Andrés Iniesta legemlékezetesebb pillanatai!

 

XAVI

Bár a Barcelonával nem sikerült a címvédés a Bajnokok Ligájában, a spanyol nemzeti csapattal az Európa-bajnoki siker után Dél-Afrikában a világ tetejére is felülhetett. Támadásban és védekezésben egyaránt nagy segítségére van a csapatnak. Elképesztő passzaiból a 2010-es évben sem volt hiány, a Villarreal ellen pazar szabadrúgásgólt lőtt, novemberben pedig a nagy rivális, a Real Madrid kapuját is bevette. Bár tavaly csak második lett, most az egyik legesélyesebb.

XAVI MOZDULATAI
 
A BARCA KARMESTERÉNEK FANTASZTIKUS PASSZAI
 
GÓLJA A REAL MADRID ELLENI, NOVEMBERI MECCSEN

 

LIONEL MESSI

Tavaly utcahosszal nyerte a szavazást, idén az eredmények elmaradtak – bár bajnokságot nyert a Barcelonával, a BL-ben nem sikerült a címvédés, a vb-n Argentínával már a 16 között búcsúzott, sőt gólt sem szerzett –, így meglepetés lenne, ha ismét ő vinné haza a díjat. Ennek ellenére továbbra is zsákszámra termeli a gólokat – az Arsenalt négy találatával egymaga győzte le a Camp Nouban a BL-ben –, a védők még akkor sem nyugodhatnak meg, ha éppen nincs nála a labda. Gyorsaságával és ördöngös cseleivel szinte megállíthatatlan, napjaink egyik legjobb labdarúgója.

MESSI LEGSZEBB GÓLJAI TAVALYRÓL
 
A MESSI-SHOW FOLYTATÁSA
 
A HÉTVÉGÉN A DEPORTIVO ELLEN PAZAR GÓLT LŐTT
    
MESSI–ARSENAL 4–1
 

 

ANDRÉS INIESTA

Sokan a legesélyesebbnek tartják a 26 éves középpályást. A katalán sztárcsapat és a spanyol válogatott egyik kulcsemberévé nőtte ki magát az elmúlt években. Valószínűleg élete egyik legszebb napja 2010. július 11., amikor a világbajnokság döntőjének hosszabbításában betalált Hollandiának. Sajnos sok sérülése miatt keveset játszott, de amikor a pályán volt, nem lehetett tőle elvenni a labdát.

A VILÁGBAJNOKI FINÁLÉ MINDENT ELDÖNTŐ GÓLJA
 
A CHILE ELLENI PONTOS LÖVÉS
 
ÓRIÁSI TALÁLAT A RACING SANTADER KAPUJÁBA
 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik