Ibra ellenünk tér vissza a válogatottba

Vágólapra másolva!
2010.07.16. 14:21
null
Ibrahimovic az Európa-bajnoki selejtezőkön ismét hazája rendelkezésére áll (Fotó: Action Images)
Beigazolódott, amit a svéd lapok már csütörtökön rebesgettek: a szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőkön visszatér a svéd válogatottba Zlatan Ibrahimovic, az FC Barcelona labdarúgója.

A 28 éves támadó a sikertelen világbajnoki kvalifikációt követően jelentette be, hogy ideiglenesen nem kíván szerepelni a nemzeti együttesben, ám pénteken, Erik Hamrén szövetségi kapitánnyal tartott közös, malmői sajtótájékoztatóján közölte: az őszi találkozókon már ismét a gárda rendelkezésére áll. A szakember „cserébe” csapatkapitánynak nevezte ki a játékost.

A magyar válogatott szeptember 3-án éppen Svédország vendégeként kezdi meg a 2012-es Európa-bajnokság selejtezősorozatát – a további ellenfelek: a vb-ezüstérmes Hollandia, valamint Finnország, Moldova és San Marino.

A hórihorgas, 62-szeres válogatott csatár a közelmúltban többször is sorsdöntő gólokat szerzett a magyarok ellen: 2005-ben és 2009-ben is az utolsó pillanatokban döntötte el a vb-selejtezőt a Puskás Ferenc Stadionban.

„A vébéselejtezők után elvesztettem a motivációmat, de összeszedtem magam, és elhatároztam: ott akarok lenni a válogatottban. Mindent átgondoltam, a családommal is beszéltem. Hiányoztak a válogatott meccsek, illetve a svéd közönség buzdítása" – mondta Ibrahimovic, akinek csapattársai is segítettek a döntés meghozatalában.

„Olof Mellberg felhívott, elmondta, milyen az új kapitány és az új keret, de beszélt velem Wilhelmsson és Majstorovic is: mindannyian rá akartak venni a folytatásra. Egyeztettem a kapitánnyal is, és nem tipikus svéd szakembernek tűnik: európaibb a játékfelfogása, új játékrendszert akar kidolgozni. Olyan lesz, mintha ismét debütálnék válogatott mezben" – tette hozzá.

Hamrén szövetségi kapitány vezérként számít Ibrahimovicra, akinek fel kell nőnie a feladathoz.

„A legfontosabb az, hogy megfelelő legyen a küzdőszellem és a mentalitás. Győzni akarunk és továbbjutni, mindenkinek egyfelé kell húznia. Remélem, ezt maguk, újságírók is így gondolják. A legjobban akkor érzem magam a pályán, ha szabad kezet kapok, de úgy játszom, ahogy Hamrén kéri. Az Eb-selejtezős ellenfeleinket nem becsüljük le, tiszteljük a riválisokat. Ám ha mindannyian jól koncentrálunk és a maximumot nyújtjuk, nem lehet probléma a továbbjutás" – mondta Ibra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik