Hollandia: ötgólos rangadó – az Ajax nyert a Feyenoord ellen

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.20. 17:04
null
Antony döntötte el a rangadót (Fotó: AFP)
Az Ajax 3–2-re legyőzte a Feyenoordot a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) rangadóján, így megerősítette első helyét a tabellán.

A csalódást keltő BL-kiesés után a Feyenoord elleni csúcsrangadó várt a házigazda Ajaxra a holland bajnokságban. Nem kezdődött jól a mérkőzés az amszterdamiak számára, a 8. percben már vezetett a Feyenoord. A 24. percben az Ajax elefántcsontparti gólfelelőse, Sébastien Haller egyenlített, de négy perc múlva már ismét a vendégcsapatnál volt az előny.

A második félidő hajrájában azonban beindult az Ajax, előbb Dusan Tadics (78. perc) talált be, majd Antony szerezte meg a győztes találatot a 86. percben – utóbbit a 93. percben kiállították, miután megkapta a második sárga lapját.

A GYŐZTES GÓL

A mérkőzés egyébként néhány perc csúszással kezdődött, miután kigyulladt egy molinó.

A lefújás után a győztes gólt jegyző Antony a szurkolókkal ünnepelt, s a mezét is kész volt odaadni ifjú rajongóinak. Ekkor azonban odaosont hozzá egy felnőtt férfi, és kikapta a kezéből a trikót. Ezt követően gyorsan el is hagyta a helyszínt, így a fiatalok üres kézzel mehettek haza.

HOLLAND EREDIVISIE
20. FORDULÓ
Ajax–Feyenoord 3–2
(Haller 24., Tadics 78., Antony 86., ill. Sinisterra 8., Til 28.)

Az élcsoport: 1. Ajax 66 pont (80–13), 2. PSV 64 (68–31, 19), 3. Feyenoord 55 (61–27)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik