Hollandia: botrány az Ajaxnál, Overmars azonnal távozik

Vágólapra másolva!
2022.02.07. 08:08
null
Marc Overmars nem várta meg a menesztését, maga mondott fel (Fotó: Getty Images)
Azonnali hatállyal távozik Marc Overmars az Ajax futballigazgatói posztjáról – jelentette be az amszterdami klub a hivatalos honlapján. Az egyesület közleménye szerint a korábbi holland válogatott labdarúgónak azért köszönték meg a munkát, mert szexuális tartalmú üzeneteket küldött női munkatársainak.

 

„Marc Overmars futballigazgató azonnali hatállyal távozik az Ajaxtól. A döntését az Edwin van der Sar vezérigazgatóval és a felügyelőbizottsággal folytatott megbeszélések után hozta meg. Távozásának hátterében a klub több női alkalmazottjának küldött »nem megfelelő tartalmú üzenetek« sora áll” – olvasható az Ajax vasárnap este kiadott közleményében.

A 48 éves sportvezető elmondta, szégyelli, hogy ilyen helyzetbe került. „A múlt héten szembesítettek a viselkedésemről szóló jelentésekkel, és azzal, hogy ez hogyan csapódott le másoknál. Az elmúlt napokban nyilvánvalóvá vált számomra, hogy átléptem egy határt. Bocsánatot kérek. Az én pozíciómban ez a magatartás elfogadhatatlan, de most már késő… Nem látok más megoldást, mint elhagyni az Ajaxot. A történtek a magánéletemre is nagy hatással vannak, ezért arra kérek mindenkit, engem és a családomat se keressék” – idézi a klub honlapja a játékosként 86-szoros holland válogatott, az Arsenalt és az FC Barcelonát is erősítő Overmarst, aki 2012 óta dolgozott az amszterdamiak futballigazgatójaként.

Az ügyben megszólalt Edwin van der Sar, az Ajax vezérigazgatója is.

„Mindenkinek szörnyű ez a szituáció. A saját munkakörömben felelősséget érzek a kollégák segítésében is, márpedig a biztonságos munkakörnyezet nagyon fontos, s erre a jövőben még nagyobb figyelmet fogunk fordítani. Marckal az 1990-es évek eleje óta együtt játszottunk, előbb az Ajaxban, majd a válogatottban, és csaknem tíz évig munkatársak voltunk az Ajax vezetőségében is. Ez a munkakapcsolat most hirtelen véget ért. Mindenkit szíven üt a hír, akit érdekel a klub” – mondta a korábbi kiváló kapus.

Arról egyelőre nincs hír, hogy ki folytatja Overmars munkáját.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik