Miben rejlik a vidéki futball romantikája? Csillag Péter, a Hátsó füves szerzője és megvalósítója szerint abban, hogy semmi sem tökéletes, minden egy kicsit béna, de pont emiatt szerethető. És pont amiatt hitelesek az emberek is, akik benne vannak, mert magukat adják, nem kell egy megjátszott szerepet felvenniük. Ezért is vonzódik újságíróként ehhez a közeghez, ahogy azok a fotóriporterek is, akik a Hátsó füves barangolásai során rögzítették az utókornak azokat a pillanatokat, amelyek lehet, hogy egy letűnőben lévő világot örökítettek meg. 

„Amikor megérkeztem, és végignéztem a képeket, egyszerűen megdöbbentő, milyen hatással volt rám. Ezeket én mind átéltem” – mondta Rugovics Vendel, a „Bakony Maradonája”, korábbi válogatott labdarúgó, aki az NSO Tv-nek azt is megmutatta, melyik kép volt rá a legnagyobb hatással. Emellett ő is beszélt arról, miben rejlik a vidéki futball romantikája, véleménye szerint az alapokkal kell kezdeni, azaz a faluban kell lennie egy futballszerető kocsmárosnak. 

Ha arra is kíváncsi, hogy Csillag Péter miért véli úgy, eltűnőben ez a világ, illetve melyik kép ragadta leginkább magával, kattintson a videónkra. 

A kiállítás a Baross utcában található Főfotó Galériában tekinthető meg június 7-ig.

A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Dömötör Csaba)