Kocsárdi Gergely vezetésével állt össze újra a kávási csapat

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2024.04.22. 11:32
A túristvándi rajt után Zalában, Káváson rendezték meg a Hátsó füves futballmentő túra idei második programját. A kávási csapat három év után lépett pályára, és sportszerű mérkőzésen 7–6-ra legyőzte a Zalai Főnixet.

 

Káváson, a 239 lelkes göcseji faluban folytatódott a hétvégén a Hátsó füves futballmentő túra, a megszűnt csapatokat újra összehozó, kulturális élményt is kínáló programsorozat. A Zalaegerszegtől 12 kilométerre fekvő, kedves kistelepülésen tájházlátogatással kezdődött a nap, mégpedig meglepetésvendéggel: a régi, zsúptetős paraszti házat egykori lakója, a 92 éves Csillagné Nagy Anna, Annus néni mutatta be az érdeklődőknek.

Kocsárdi Gergely

A pályánál a kávási futball történetét összefoglaló minitárlat fogadta a résztvevőket, a mérkőzés előtt – társai, Hegedüs Enikő és Bóbics László nevében is – Szabó Zoltán szervező, valamint Eke László polgármester köszöntötte a jelenlévőket, a helyi előkészítésről Szabó László, a Kávás SE elnöke gondoskodott. A 2022-ben, a Zemplénben indult programsorozatot kezdettől segíti a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön, amely ezúttal Pavlics Tamás Börtönmúzeum-vezető közvetítésével míves, egyedi emlékplaketteket és csapatzászlót küldött a zalai faluba, a kezdeményezést a Magyar Sportújságírók Szövetsége Nagy Béla-programja is támogatja, a Magyar Labdarúgó Sövetség pedig ösztönzésképpen labdát és válogatottas tárgyakat ajánlott fel.

A Zalai Főnix kispadja 

A három év szünet után összeálló kávási együttes soraiban ott volt a korábbi NB I-es játékosok közül az együttesben megforduló Kocsárdi Gergely, Kaj András és Marián Sluka. A mintegy nyolcvan néző előtt megrendezett mérkőzésen a kávásiak 7–6-ra felülmúlták a Zalai Főnix utazó csapatot, amely Bóbics László támogatásának köszönhetően új, saját mezben lépett pályára. A lefújást követően pódiumbeszélgetés idézte meg a kávási labdarúgás legszebb napjait, és időközben elkészült az alapvonal mögött felállított üstben főtt bográcsétel is. A számos gyermeket megmozgató, népszerű tizenegyesrúgó-versenyt Kulcsár Márk, a ZTE 8 éves tehetsége nyerte meg.

A Hátsó füves futballmentő túra április 28-án, vasárnap Balatonszentgyörgyön folytatódik, a programról részletesen lehet tájékozódni a Hátsó füves Facebook-oldalán.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik