Görögország: kőkemény balhé, elmaradt derbi – felfüggesztés?

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.11.21. 21:42
Elmaradt a szombatra kiírt Panathinaikosz–Olympiakosz görög futballrangadó.

A Panathinaikosz – belépőjeggyel nem rendelkező – drukkerei két órával a meccs tervezett kezdése előtt megpróbáltak erőszakkal bejutni a stadionba, eközben összecsaptak a rohamrendőrökkel, akiket kövekkel támadtak meg. Később azok a szurkolók, akiknek volt jegyük, a lelátóról megdobálták az Olympiakosz játékosait, amikor azok ki akartak sétálni a pályára.

A vendégek ezek után közölték, hogy nem akarnak pályára lépni, a hazaiak viszont a mérkőzés lejátszása mellett érveltek. A játékvezető fél órát várt, hátha megnyugszanak a kedélyek, de aztán úgy döntött, hogy a meccset nem lehetne biztonságos körülmények között lebonyolítani.

A Panathinaikosz feldühödött drukkerei ekkor a pályára rohantak, a rendőrség ismét közbeavatkozott, és könnygázt is bevetett a pirotechnikai eszközökkel támadó huligánok ellen.

A két ősi rivális görög klub mérkőzésén rendszeresek a rendbontások. Idén februárban a Panathinaikosz szurkolói elözönlötték a pályát, összecsaptak a rendfenntartókkal, illetve pirotechnikai eszközökkel, kövekkel, üvegekkel megdobálták az ellenfél híveit. Ezután a görög kormány határozatlan időre felfüggesztette a profi futballbajnokságokat az országban, de végül csak egy hétvégét kellett kihagyniuk a csapatoknak.

Az elmaradt mérkőzés sorsáról a Görög Labdarúgó-szövetség dönt, de nagyon valószínű, hogy a győzelemért járó három pontot az Olympiakosz kapja. Athéni sajtóhírek szerint vasárnap bejelentik, hogy ismét felfüggesztik a bajnokságot.

A tabellát a tíz meccs után százszázalékos Olympiakosz vezeti, a Panathinaikosz nyolc ponttal lemaradva a második.

GÖRÖGORSZÁG, 11. FORDULÓ
Aszterasz Tripolisz–Atromitosz 1–0
PASZ Jannina–Kalloni 2–1
Panathinaikosz–Olympiakosz Pireusz elhalasztva

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik