Kylian Mbappé olimpiai szereplése továbbra is kérdőjeles (Fotó: AFP)

 

Legutóbb Noël Le Graët, a francia sportági szövetség (FFF) elnöke biztosította támogatásáról a Paris Saint-Germain támadóját, mondván, örömmel látná ötkarikás aranyérmesként a 22 éves futballistát, de maga is elismerte, hogy nehézségekbe ütközik Mbappé szerepeltetése az olimpiai együttesben.

A legfőbb akadály a világbajnok játékos klubja, mivel a PSG nem akarja elengedni a tokiói játékokra az amúgy is zsúfolt versenynaptár miatt. A párizsi alakulat a hazai pontvadászat mellett érdekelt a Bajnokok Ligájában is, továbbá az olimpia előtt Mbappéra a felnőttválogatott alapembereként kiemelt feladat vár az Európa-bajnokságon, ahol Franciaország Németországgal, a címvédő Portugáliával és Magyarországgal szerepel azonos csoportban.

Le Graët az Eurosportnak nyilatkozva azt mondta, a francia szövetségen nem múlik Mbappé olimpiai részvétele, de érzékeltette annak nehézségét.

„A következő napokban beszélgetni fogunk vele erről, mi tisztelettel fogadjuk a hozzáállását, hogy a nemzeti csapattal ott akar lenni Tokióban. Inspiráló az elszántsága, ám hogy valóban futballozhat majd az olimpián is, számomra kicsit utópisztikusnak tűnik” – mondta az elnök.

Mbappé a maga részéről egyértelműen nyilatkozott már korábban is: „Megnyerni a Bajnokok Ligáját a PSG-vel, az első Európa-bajnokságomat Franciaországgal, aztán jöhetne a győzelem az olimpiai játékokon – ez a hármas célom”.

(MTI)