Új főtámogatója lett az FC Kosicének (Fotó: FC Kosice)

Sántha Gergely, FC Kosice felügyelő bizottságának elnöke elmondta: „Nagyon örülünk, hogy egy ilyen sikeres és egész Szlovákiában jelen lévő cég csatlakozik támogatóinkhoz, mint a Niké. Úgy gondolom, hogy a FC Kosice labdarúgóklubba történő befektetésünk egy hosszútávú projekt, de már most sikeresek tudtunk lenni abban, amit két évvel ezelőtt a szlovák partnereinkkel elkezdtünk, vagyis a kassai futball újjáépítésében. Örülök, hogy a Niké is látja ennek az építkezésnek az eredményeit és a folyamatosan fejlődő kassai labdarúgásban rejlő marketingkommunikációs értéket, aminek köszönhetően minket választott. Remélem, hogy a klub minél hamarabb a kelet-szlovákiai labdarúgás fellegvára lesz, és nemsokára együtt örülhetünk annak, hogy az FC Kosice ismét az első osztályban öregbítheti majd a kassai futball hírnevét.”

A kassai futballal létrejött kapcsolatnak örül a Niké vezérigazgatója is, Otto Berger: „A sport szorosan kapcsolódik a Nikéhez, ezért is örülök, hogy létrejött ez a megállapodás. Kassa sportváros, Szlovákiában pedig a futball a legnépszerűbb sportágak közé tartozik. Olyan klubokkal léptünk kapcsolatba, amelyek ambiciózusak, van elképzelésük, amelyek mögött céltudatos emberek állnak, és népszerűek a rajongók körében is. Az FC Kosice igen biztató jövőképet mutat, vezetői szeretnék visszajuttatni a csapat az első ligába. Bízom benne, hogy érkezésünkkel ez sikerülni is fog.”


Lelkesedését nem titkolta a klub elnöke, Trnka Dusan sem: „A Nikével létrejött együttműködés további lehetőségeket nyit meg az FC Kosice mint brand további fejlesztésében és építésében. A bizalom, mellyel megtisztelt bennünket a Niké, számunkra kötelezettséget jelent, és örülünk, hogy közösen folytathatjuk utunkat ezzel az erős és stabil partnerrel.”