Kalmár vezérletével nyert a DAC, irány Európa!

DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.06.21. 20:00
null
Kalmár Zsolt ismét csapata vezéregyénisége volt (Fotó: dac1904.sk, archív)
A Fortuna Liga rájátszásának 2. fordulójában a DAC 2–0-ra győzött Nagyszombatban, s bebiztosította helyét az Európa-ligában. Zsinórban harmadszor indulhat a felvidéki klub a sorozatban. Ez pedig klubtörténelem, eddig ugyanis a DAC egymást követő három évben még sohasem szerepelt az európai porondon.

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
FELSŐHÁZ
2. FORDULÓ
SpartakTrnava (Nagyszombat)–DAC (Dunaszerdahely) 0–2
(E. Ramírez 66., Balic 74.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Az állás: 1. Slovan Bratislava 61 pont (már bajnok), 2. Zilina 48, 3. DAC 44, ...5. Trnava 30

Bernd Storcknak, avendégek mesterének ismét változtatnia kellett az összeállításon. Sérülés miatt ugyanis kiesett Lorenco Simic, aki helyett Martin Bednár kapott lehetőség avédelem közepén. Sajnos, aDAC hosszabb ideje elvesztette Danilo Beszkorovajnijt, aki szeméremcsont-gyulladást szenvedett. Kórházban fekszik, asárga-kékek több hónapig nem számíthatnak az ukrán légiós játékosával.

Nagyszombatban ma este volt a 61. kerületi rangadó. Mivel Szlovákiában még mindig érvényes, hogy játékosokkal, vezetőkkel, akiszolgáló személyzettel, újságírókkal együtt maximum ötszázan lehetnek astadionban, üresen tátongott avendégszektor aCity Arénában.

Ahazai csapat tulajdonosa működteti Szlovákiában aCinemax mozihálózatot, így Nagyszombatban és Dunaszerdahelyen is a helyi moziban focit nézhettek aszurkolók. A felvidéki városban nagyobb volt az érdeklődés akülönös meccsnézéshez. A találkozó nagy hazai helyzettel indult, az elefántcsontparti Yao maga vezethette alabdát a vendégkapusra, de Jedlicka helyén volt. Nemsokára ismét a kapus védett remekül. Negyedórát kellett várni az első vendéghelyzetre: előbb Divkovic lövését védte Rusov, akipattanó labdát Kalmár pedig alelátóra küldte.

Nemsokára ismét ahorvát támadó lőtt remekül, alabda pár centiméterrel ment el ajobb kapufa mellett. A24. percben Ramírez akapust is kicselezte, gurítását agólvonalról Candarisz kivágta. Ha a vendégcsatár visszagurítja alabdát Kalmárnak, akkor előtte csak az üres kapu tátongott volna...

A fordulás után is avendégcsapat játékosainak alábán volt gyakrabban alabda, fokozatosan kezdett kidomborodni akét csapat közti tudásbeli különbség. A66. percben Blackman a lécet találta el, a labdát begyűjtő Kalmár pedig Ramírezt találta meg, aki 12 méterről megszerezte aDAC vezető gólját. Nyolc perc múlva Divkovic átadása után Balic talált akapuba – ez volt ahorvát középpályás első bajnoki gólja asárga-kékek színeiben. Ahátralévő percekben adunaszerdahelyi csapat tudatos játékkal gond nélkül bebiztosította ahárom pontot az örökös ellenfél otthonában. 0–2

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik