Kihagyott helyzetek – egy ponttal ment haza a DAC a Zólyombrézó otthonából

Vágólapra másolva!
2022.08.07. 17:47
null
A DAC nem bírt az újonc hazaiakkal (Fotó: Lelkes Ernő)
A hétközi Ekl-vereség után a Dunaszerdahely a Fortuna Liga 4. fordulójában Zólyombrézóra látogatott, hogy megmérkőzzön az újonccal. A nem túl éles DAC gól nélküli döntetlent ért el, bár a hazaiaknak több nagy helyzetük is volt.

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
4. FORDULÓ
Podbrezová–DAC 0–0

ÖSSZEFOGLALÓ

Hosszú idő után Kalmár Zsolt vezetésével futott ki a pályára a Dunaszerdahely, amely nagyon sok helyzetet puskázott el.

Ugyan Adrián Guľa, a DAC vezetőedzője az előző Ekl-meccsek után maximum 4 helyen változtatott a kezdőcsapaton, Zólyombrézón a szerdai FCSB elleni találkozóhoz képest igencsak belenyúlt kezdő tizenegybe. Csak Kruzliak és Kácer maradt meg kezdőnek az ambiciózus újonc otthonában. Érdekesség, hogy a Podbrezová részvényeinek 35%-át Stanislav Lobotka, a szlovák válogatott és a Napoli középpályása birtokolja.

Mint azt már korábban jeleztük, Zólyombrézón a sárga-kékeket Kalmár Zsolt vezette ki a pályára. A dunaszerdahelyi csapatkapitány 494 nap kihagyás után szerepelt ismét a kezdőben.

Jól kezdett a DAC, az első tíz percben Ion Nicolaescu két óriási helyzetet hagyott ki. Ezután Gresák csak pár centivel lőtt a bal kapufa mellé, majd Ramadan ügyesen bújt ki, de nem találta el a kaput. Remek, lüktető találkozót látott a 2827 néző.

A dunaszerdahelyi kapuban először kapott lehetőséget Samuel Petrás, aki a 29. percben nagyot mentett. Majd a szünet előtti percekben további négy kecsegtető helyzetet hagyott ki a DAC.

Röviddel a szünet előtt Kalmár kapott egy „csomagot” a középpályán. Ápolásra szorult, de folytatta a játékot. A második félidőre azonban a magyar játékos már nem jött ki. Az 55. percben viszont megnyugodhattak a sárga-kék szimpatizánsok, a magyar játékos saját lábán sétált oda csapata kispadjához.

Hogyan kezdődhetett másként a második félidő, mint egy újabb ordító vendéghelyzettel?! Andzouana egyedül vezette a labdát Ludha kapusra, de a párbaj győztese ismét a hazai portás lett.

A játék képe nem változott, hol az egyik, hol a másik kapu előtt alakultak ki helyzetek. Egy óra játék után pályára lépett a DAC és a bajnokság legjobb góllövője, Nikola Krsztovics, valamint Szánthó Regő.

A 70. percben szerencséje volt a vendégeknek, Kuzma ajtó-ablak helyzetben rontott. A hajrában még megszerezhette volna a három pontot a DAC, csakhogy Balogh közelről fölé fejelt. 0–0

A vendégeknél Kalmár Zsolt az első félidőt végigjátszotta, a szünetben Balogh Norbert állt be a helyére. Szánthó Regő a 61. perctől játszott, Veszelinov Dániel, Szendrei Ákos és Hahn János nem lépett pályára.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+2. perc: Vége a találkozónak, egy pontot visz haza a DAC. 0–0

85. perc: Jobb oldali DAC-szöglet után Balogh fejelt az ötösről fölé.

74. perc: Sokat hibáznak a csapatok, a DAC egyelőre ritkán kerül helyzetbe, a győzelemhez ennél jobb teljesítmény kellene.

69. perc: Óriási hazai helyzet maradt ki!Datko jó labdával ugratta ki Kuzmát, aki megint egyedül Petrással nézett farkasszemet a tizenhatoson belül, és bár oda lőhette volna, ahová akarja, ő még a kaput sem találta el...

62. perc: 2827 néző figyeli a helyszínen az eseményeket.

60. perc: Eléggé kiegyenlített a küzdelem, bármelyik csapat megnyerheti a meccset, mindenesetre a hazaiak nem adják olcsón a bőrüket.

48. perc:Kuzma két védő között vett át egy átadást, megindult a kapu felé, nem tudták tőle elvenni a labdát, ezért ellőtt, Petrás azonban jól helyezkedett, és védett.

46. perc: Az első félidő végén Kalmár kapott egy rúgást, ezért ápolni kellett, de a második félidőben már nem jött ki a pályára, lecserélték. Balogh Norbert állt be a helyére.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Vége az első félidőnek. 0–0

41. perc:Andzouana játszott Ramadanhoz, aki megforgatta a védőjét, lövőhelyzetbe került, és a bal alsóra tartó lövését vetődve mentette Ludha.

34. perc: Gyors kontrával indult előre a DAC, Nicolaescutól több védő sem tudta elvenni a labdát, így jobbra játszott Kácerhez, aki a rövid sarokba lőtt volna, ha Ludha nem véd.

29. perc:Kuzma vezethette teljesen egyedül Petrás kapusra a labdát, a DAC védői csak nyomozták, a zólyombrézói játékost senki sem érte utol, de Petrás hatalmas bravúrral menteni tudott.

21. perc: Ramadan ívelt középre, Kalmár érkezett, a fejese viszont könnyű zsákmány volt a kapusnak.

13. perc:Gresák lőtt nagyon veszélyesen a tizenhatoson belülről a hosszú sarok irányába, de a labda kicsivel a kapufa mellett ment el.

9. perc: Kapuskirúgás után Kácer továbbfejelte a labdát, amellyel Nicolaescu tört kapura, majd úgy gondolta, egyedül fejezi be az akciót, de sikerült elrontania az ordító helyzetet...

4. perc: Nebyla adott kiváló átadást Nicolaescunak, aki már az ötösön belül járt, de nem tudta belőni a szöget jól záró Ludha mellett.

1. perc: Újoncot avat a DAC, hiszen Samuel Petrás először védhet a vendégcsapatban.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a DAC tiszta sárgában, a Zólyombrézó tiszta fehérben játszik.

Kalmár Zsolt 494 nap után először a kezdőcsapatban. 2021. 3. 31.: Andorra–Magyarország, 2022. 8. 7.: Podbrezová–DAC.

 

A KEZDŐCSAPATOK:

DAC: Petráš – Pinto, Kružliak, Brunetti, Muhamedbegovic – Káčer, Njie, Nebyla – Ramadan, Nicolaescu, Kalmár.
Zólyombrézó: Ludha – Bartoš, Godál (K), Bakaľa – Grešák, Grendel, Paraj, Ďatko – David, Kuzma, Pavúk.

ELŐZMÉNYEK

Három forduló utánéllovas aDAC, és nem is lehet más Kalmár Zsolték célja, mint hogy vasárnap este is aFortuna Liga első helyén álljanak. Asárga-kékek meccsprogramja rendkívül sűrű, így a dunaszerdahelyiek már aszerdai, FCSB elleni Ekl-találkozó (0–1)után, az éj leple alatt elkezdték a felkészülést a vasárnapi, Zólyombrézó elleni mérkőzésre. Azok, akik nem játszottak vagy fél óránál kevesebbet töltötteka pályán, futóedzésen vettek részt, majdcsatlakoztak a többiekhez, akik a MolAkadémián regenerálódtak. Csütörtökre szabadnapot kaptak a sárga-kékek.

„Szerdán kikaptunk, de pozitívnak kellmaradnunk. A hétvégi találkozóra koncentrálunk, a Fortuna Ligában szeretnénkfolytatni a jó sorozatot“ – nyilatkozta lapunknak a kapus Veszelinov Dániel.

Adrián Gula vezetőedző ugyan tudatában van, hogy nagy terhelést kapnak a játékosok, de ettől még nem tervezi lecserélni az egész szerdai kezdőcsapatot.

„Eddig a kupameccsek után legfeljebb négy változásra került sor – mondta aszakember. – Meglátjuk, hogy érzik magukat a srácok, és milyen mentális állapotban lesznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik