FIFA: kormánya miatt azonnali hatállyal felfüggesztettek egy szövetséget

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.24. 08:08
null
A FIFA azonnali hatállyal felfüggesztette a Srí Lanka-i Labdarúgó-szövetséget (Fotó: Getty Images)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos honlapján számolt be róla, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Srí Lanka-i Labdarúgó-szövetséget (FFSL). Az indoklás szerint a szervezet 2023. január 14-i ülésén egy harmadik fél – a helyi kormány – indokolatlanul avatkozott be az FFSL végrehajtó bizottságának megválasztásába.

A Srí Lanka-i Labdarúgó-szövetség január 14-i végrehajtó bizottságának választása a FIFA alapszabálya szerint egy harmadik fél indokolatlan beavatkozásának minősül, ezért az FFSL-t azonnali hatállyal felfüggesztette a nemzetközi szervezet. A tisztújításon ugyanis a Srí Lanka-i sportminisztert is beválasztották a bizottságba.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség részletezte azt is, az FFSL felfüggesztését akkor oldja fel, ha hivatalos, írásbeli mentességet szerez a jelenlegi nemzeti sporttörvény alól, s garantálnia kell, hogy elismeri és végrehajtja az újonnan elfogadott alapszabályát.

Az új végrehajtó bizottság megválasztásáig – melynek tagjait titkos szavazással, négyéves mandátummal kell megválasztani – a szervezet ügyeit annak adminisztratív részlegének kell irányítania, mert a 2023. január 14-i választásokat sem a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, sem az Ázsiai Labdarúgó-szövetség (AFC) nem ismeri el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik