FFT: megjelent a FourFourTwo magazin szeptemberi száma!

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2021.08.21. 07:26
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 138., avagy 2021. szeptemberi száma! A címlapon az Eb magyar hőseinek egyike, Schäfer András, aki napokkal az Európa-bajnokság előtt lett alapember, ma pedig már kirobbanthatatlan a Rossi-csapatból.

A lapszám fókuszban a közelgő, szeptember 2-i magyar–angol világbajnoki selejtező áll. A címlapsztárra, Schäfer Andrásra is nagy szerepet várhat ezen a fontos mérkőzésen, hiszen a DAC középpályása immár alapembernek tekinthető Marco Rossi szövetségi kapitánynál. Nem is véletlenül: az Eb-n mindenki szívébe belopta magát.
A lapszám fókuszban a közelgő, szeptember 2-i magyar–angol világbajnoki selejtező áll. A címlapsztárra, Schäfer Andrásra is nagy szerepet várhat ezen a fontos mérkőzésen, hiszen a DAC középpályása immár alapembernek tekinthető Marco Rossi szövetségi kapitánynál. Nem is véletlenül: az Eb-n mindenki szívébe belopta magát.

A 23. magyar–angol következik. Felelevenítjük a két válogatott közös futballmúltját.

Ha már Anglia: Paul Gascoigne megunhatatlan. Több Gazzája már aligha lesz a futballnak: ekkora őrült, ilyen nagy zseni, akit generációk szeretnek. Az is igaz, hogy nem sokan élnek túl annyi balesetet, mint ő. A FourFourTwo minden idők egyik legnagyobb legendája előtt tiszteleg.

Az átigazolási díjak csak nőnek és nőnek a futballban, halomra dőlnek a rekordok, úgy tűnik, a határ a csillagos ég. Persze nem minden rekorder érte meg az árát.Viszont akadt velük kapcsolatban néhány különleges történet.

Foglyul ejtő fantasy football: a Premier League hivatalos játéka emberek millióinak hétvégéit színesíti, olykor pedig teszi tönkre. A kezdeti botladozások után az FPL dinamikusan növekvő jelenséggé vált, amiben a főszerepet a leghíresebb játékosokra osztották. Na meg persze a feltörekvő menedzserekre.

Mások viszont továbbra is a pöckölésre esküsznek. A légierő veteránja, Peter Adolph 1946-ban állt elő a focira hajazó családi társasjátékával, ami jót tett a közhangulatnak a háború utáni Nagy-Britanniában. Rögös utat bejárva és vitás helyzeteket túlélve a 75 éves Subbuteo – vagy asztali foci – a pop-punk és Paolo Di Canio mellett örökké a kultúra részévé vált.

A Kérdezd meg pacekba! rovatban ezúttal Kaká válaszolt az olvasók kérdéseire. Milyen ember testközelből Silvio Berlusconi, a Milan korábbi elnöke? Mennyire volt nehéz megszokni Európát? Mennyire vágta mellbe a 2005-ös BL-döntős vereség Isztambulban? Ezekre a kérdésekre is válaszolt a brazilok aranylabdás világbajnoka.

A Döglött akták sorozat új fejezete is kötődik egy híres magyar–angol meccshez: az 1981-es találkozó napján, a vb-selejtezőt megelőző öregfiúkmeccsel tért haza 25 évnyi száműzetés után Puskás Ferenc. A párthatalom engedélyezte számára a hazatérést, de nagy volt a szervezési és kommunikációs zavar azzal kapcsolatban, hogyan is tálalják a visszatérését.

Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír: nem minden labdarúgó örült annak, hogy olykor másfél napon át kellett a tengerentúlra utaznia egy-egy túra kedvéért. Kényelmesebbek voltak a közeli kitérők, mert könnyebb volt vásárolni és csempészni. Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára iratai szerint Brazíliába, Marokkóba, de még Kongóba is meghívták a magyar futball képviselőit, annyira jó hírük volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik