Eurofutball: megszakadt egy fantasztikus győzelmi széria

Vágólapra másolva!
2012.11.17. 20:59
Megszakadt a Sahtar Doneck fantasztikus győzelmi sorozata az ukrán labdarúgó-bajnokságban: a korábbi 15 játéknapon rendre nyerő doneckiek szombat este 2–0-ra kikaptak a középmezőnyben állomásozó Arszenal vendégeként. Érdekesség, hogy a másik kirakatcsapat, a Dinamo Kijev is kikapott a 16. fordulóban.

Az eredeti terve szerint az újabb „teniszeredménnyel" járó vereséget elkerülni kívánó Arszenal a korábbi Dinamo-gólzsák, a csapatkapitány Makszim Sackih révén szerezte meg a vezetést az első félidő hajrájában.

A második játékrész elején Jaroszlav Rakickij kiállítása következtében a Sahtar emberhátrányba került, de így is lett volna lehetősége egyenlítenie. Nem tette, így amikor a csereként beálló Alekszandr Kobahidze távolról beágyúzta a második hazai gólt is, biztossá vált: a Sahtar nem folytatja győzelmi sorozatát.

A Sahtar – amely a megelőző két mérkőzésükön hat, illetve öt gólt vágott az Arszenalnak – legutóbb tavaly októberben, a Metaliszt ellen vesztett bajnoki mérkőzést; azóta 30 meccset megnyert és csupán egyet adott döntetlenre. Győzelmi sorozata az előző idény végét is figyelembe véve 24 mérkőzéses volt.

Előnye a mostani zakó ellenére természetesen tetemes. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik