DAC: remek formában érkezik Kalmár a válogatotthoz

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.11.13. 10:59
null
Kalmár Zsolt készen áll a válogatott mérkőzésekre (Fotó: DAC)
Szombaton Trencsénben sokszor felhangzott a „Zsolti, Zsolti” rigmus. A dunaszerdahelyi szurkolók többször ünnepelték kedvencüket. Kalmár Zsolt egy óra után lépett pályára, és négy perc alatt kétszer betalált. A DAC a Fortuna Liga 18. fordulójában 4–0-ra győzött Trencsénben és minimum vasárnap estig átvette a vezetést.

„Fantasztikus érzés négy góllal nyerni idegenben. Azért jöttünk Trencsénbe, hogy begyűjtsük ahárom pontot és ezzel aszurkolóinknak nagy örömet szerezzünk” – mondta aNemzeti Sportnak Kalmár Zsolt.

A szombati mérkőzésen ajátékvezető összesen 12 sárga lapot mutatott fel, anagyon durván játszó hazaiak csak nyolcan fejezték be aküzdelmet.

„Nem volt egyszerű meccs. Tudtuk, milyen csapat ellen játszunk, hiszen ők is minőségi játékot játszanak és agresszívak is voltak. Az első kiállítás után túl gyorsan akartunk játszani, nem voltunk türelmesek. Amikor kilenc emberre fogyatkozott az ellenfél, akkor járattuk alabdát, vártunk amegfelelő pillanatra. Volt, hogy ötször, hatszor megfordítottuk ajátékot. Így esett az első gól” – magyarázta a játékos, aki az utolsó fél órára beállva is igazi vezére volt asárga-kékeknek. Volt egy veszélyes szabadrúgása, hat perccel avége előtt megszerezte a DAC-nak avezetést, majd nemsokára biztosan értékesítette abüntetőt.

„Pont az első gól előtt gondoltam, hogy bemegyek az ötösre és kérem alabdát. Talán húsz másodperc telt el, és már jött is abeadás és sikerült abal térdem külső részével bepöckölni alasztit. Nemsokára jött abüntetőm, és már kettővel vezettünk. Örülök, hogy megszereztük afontos három pontot, mert így elsők vagyunk. Ezt acsapatmunkát és az akaratot kell atovábbiakban is hoznunk. Ezek atényezők és a szurkolók mögöttünk mindig meghozzák agyőzelmet” – folytatta a27 éves játékos.

Már atalálkozó alatt többször, majd az ünneplés után amagyar játékost külön ünnepelte az ötszáz dunaszerdahelyi szurkoló.

„Fantasztikusak voltak az egész meccs alatt, nagyszerű hangulatot teremtettek, szinte hazai környezetben játszottunk. Ameccs után az egész csapat extázisban volt. Felejthetetlen, remek volt az ünneplés. Remélem, még sok ilyenben lesz részünk” – mondta adunaszerdahelyiek csapatkapitánya.

Kalmár Zsolt 19 hónapja amagyar válogatott mezében Andorrában műfüvön sérült meg. Akellemetlen eset után szombaton játszott először szintetikus borítású pályán.

„Szerencsére ezen már túl vagyok, nem gondolok vissza atavaly márciusi esetemre. Beszéltem ahéten erről amesterrel, amikor műfüvön edzettünk. Mondtam is neki, hogy teljesen készen állok ilyen borítású pályán is játszani. Ezzel az ember nem foglalkozhat. Négy-öt hónapja acsapattal edzek, folyamatosan kapom aterhelést, egyre jobban érzem magam apályán és szerzem agólokat is.”

Dunaszerdahely és egyben a bajnokság legjobb góllövője 11 találattal Nikola Krsztovics, aki 118 percenként szerez gólt. Kalmár Zsoltnál (hatszor talált a kapuba) ez csak 80 perc. E tekintetben aFortuna Ligában csak egy játékos előzi őt meg. Azólyombrézói Andy Masaryk, aki eddig összesen 51 percet játszott és szerzett egy gólt.

Kalmár Zsolt atrencséni meccs után elbúcsúzott ajátékostársaitól, sok sikert kívánt neki Adrián Gula vezetőedző, és a görögök, valamint a luxemburgiak ellen készülő magyar nemzeti csapat edzőtáborába utazott.

„Jó így menni az edzőtáborba. Győztünk és két gólt szereztem. Ez további önbizalmat ad. Most arra kell koncentrálnom, hogy aválogatottban az edzéseken jól teljesítsek. Remélem ez sikerülni fog és kapok lehetőséget ameccseken, hogy megmutassam, hogy olyan formában vagyok, mint régen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik