A DAC alaposan megizzadt Szakolcán, de Redzic duplájával megszerezte a három pontot

Vágólapra másolva!
2024.09.21. 19:55
A DAC Szakolcán vendégeskedett (Fotó: Lelkes Ernő/DAC)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) 8. fordulójában a Dunaszerdahely az MFK Skalica (Szakolca) vendégeként győzött 3–1-re.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
8. FORDULÓ
Skalica (Szakolca)–DAC 1–3
Szakolca, Mestsky Stadion, 803 néző. Vezette: Boris Marhefka
Skalica: Junas – Nagy, Hradecky, Podhorín, Cernek – Leginus, Másik – Morong, Alves, Matejov – Fábry. Vezetőedző: David Oulehla
DAC: Popovics – Herc, Ortíz, Kacsaraba, Brunetti, Mendez (Andzouana, a szünetben) – Bősze (Yapi, a szünetben), Bajo, Ramadan – Bassey (Redzic, a szünetben), Trusa. Vezetőedző: Xisco.
Gólszerző: Alves (45+1.), ill. Trusa (15.), Redzic (90., 90+3.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Szomorú volt a szakolcai találkozó kezdete, az első bírói sípszót megelőzően a játékosok és a nézők egyperces néma főhajtással megemlékeztek a tragikus körülmények között kedden elhunyt Dunaszerdahely szurkolójára, Bús Károlyra, aki a Trencsén elleni győztes találkozóról hazafelé tartva szenvedett halálos közúti balesetet. „Szurkolj tovább az égi lelátón!” – üzentek molinójukon az elhunyt Károlynak a sárga-kék fanatikusok.

Több meglepetéssel szolgált a dunaszerdahelyiek kezdőcsapata: Vitális Milán térdsérülés miatt maradt ki, Csinger Márk és a Trencsén ellen remeklő Redzic Damir viszont kispados volt. Már a kezdés előtt történelmi pillanatoknak lehetett tanúja a szakolcai közönség: 15 éves, hét hónapos és egy napos korában Bősze Levente a kezdőcsapatban lépett pályára, megdöntve a szlovák élvonal vonatkozó korrekordját.

Az első percek a sárga-kékeké voltak, akik az elhunyt szurkolójuk, Károly tiszteletére fekete karszalaggal léptek pályára. A hatodik percben Bősze Levente indult meg ígéretesen, a lövést Fortune Basseyre hagyta, a támadó viszont gyatrán találta el labdát. A dunaszerdahelyiek aktívak voltak, megpróbálták irányítani a találkozót, s az igyekezetük a 15. percben góllá érett. A 13-as sárga-kék mezben játszó magyar tini Ammar Ramadanhoz passzolt, aki visszagurította a labdát a tizenhatos vonalánál tartózkodó Matej Trusának, aki nem hibázott.

Ezután leült a találkozó, 803 néző előtt visszavett az aktivitásából a DAC. Az utolsó helyen tanyázó hazaiak belőtt labdákkal próbáltak zavart kelteni a vendég védelemben, de a DAC hátsó alakzata jól zárt. A találkozót ezekben a pillanatokban a sok pontatlanság jellemezte, s ha már a dunaszerdahelyiek a kapu közelébe kerültek, rosszul fejezték be az akcióikat. A 42. percben Bassey lábában volt a vendégek második gólja, azonban gyatrán a kapu mellé küldte a labdát.

A kihagyott lehetőség után jött a feketeleves: az első félidő utolsó hazai támadását Mateus Brunetti szabálytalanul állította meg. A Szakolca szabadrúgáshoz jutott, s Davi Alves ideális szögből, 18 méterről kilőtte a jobb felső sarkot.

A vendégek mestere, Xisco Munoz hármat is cserélt a szünetben, pályára küldte Damir Redzicet is. A dunaszerdahelyiek szerettek volna dominálni, de nem volt egyszerű dolguk, mivel a szakolcaiak nagyon szívósan játszottak, s a hazai kapusnak a második félidő derekáig csupán Herc fejesénél kellett közbeavatkoznia.

Az igyekezet megvolt, de nem ment a vendégeknek, a sárga-kékek a szakolcai kapunak a közelébe sem tudtak kerülni. Az utolsó percekben mindezek ellenére Redzic Damir révén kétszer is sikerült mattolni a hazai védelmet. Egy labdaszerzés után Andzouana jobbra tette a labdát és a magyar játékos nem hibázott. Ezt követően az utolsó másodpercekben, amikor a hazai szögletrúgásnál a szakolcai kapus is előrement, a dunaszerdahelyiek megszerezték a labdát, Matej Trusa jó ütemben ugratta ki a gyors csatárt, aki előtt már csak az üres kapu volt, s nem hibázott. 1–3

Kassai balszerencse, komáromi siker

A kassaiak sokáig vezettek Dávid Gallovic góljával a második helyen álló Zsolna ellen, de a meccsre kilátogató 3889 néző bánatára a vendégek megfordították a találkozót. Előbb a 84. percben Ján Minárik volt eredményes, majd a ráadás negyedik percében Samuel Kopásek döntötte el a három pont sorsát.

Megszerezte első hazai győzelmét a Komárom. Aranyosmaróton 470 néző előtt Patrik Voleský a 18. percben szerzett góljára Damian Baris (35. perc) még válaszolt, de a 63. percben ismét Patrik Voleský volt eredményes, s ez győzelmet ért a liláknak. A KFC az újabb három pontja után feljött az 5. helyre.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik