Memphis Depayt Brazíliából keresik, a Bilbao-ikon Argentínába tart

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.09.04. 08:31
Memphis Depay iránt a Corinthians érdeklődik (Fotó: Getty Images)
Brazil sajtóhírek szerint a legutóbb a spanyol élvonalbeli Atlético Madridban játszó, onnan szerződése lejártával távozó holland támadó, Memphis Depay iránt a hétszeres brazil bajnok Corinthians érdeklődik, míg az Athletic Bilbao ikonja, az ugyancsak szabadon igazolható Iker Muniain az argentin San Lorenzóban köthet ki.

Az itatiaia.com.br információi szerint a 98-szoros holland válogatott Depayjal már augusztusban felvette a kapcsolatot a Corinthians, azok után, hogy a 30 éves támadó 2024. június 30-án lejáró szerződését nem hosszabbította meg az Atlético Madrid.

A lap szerint a brazil klub a kapcsolatfelvétel után még nem, de a héten már hivatalos ajánlatot tett a PSV-ben nevelkedő, az FC Barcelonánál és a Manchester Unitednél is megfordult Depaynak, aki mivel szabadon igazolható, az átigazolási időszak lejárta után is aláírhat, ugyanakkor a szabályok szerint az új játékosokat szeptember 20-ig kell regisztrálni.

Az Athletic Bilbaótól ugyancsak szerződése lejártával távozó klubikon, a csapat színeiben 560 alkalommal pályára lépő Iker Muniain is Dél-Amerikában köthet ki. Az argentin TyC Sports úgy tudja, hogy a 31 éves spanyol támadó középpályás már mindenben megegyezett a 15-szörös argentin bajnok San Lorenzóval, s szerdán utazott el Argentínába, ahol a tervek szerint helyi idő szerint délután esik át az orvosi vizsgálatokon, mielőtt aláírja 2025 decemberéig érvényes szerződését.

A TyC Sports úgy tudja, hogy Muniain eleinte a River Plate-hez szeretett volna szerződni, ám múlt héten már Argentínába utazott, hogy tárgyaljon a San Lorenzo vezetőségi tagjaival, de ezután visszatért Spanyolországba, hogy megfontolja döntését.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik