Ivan Perisic a PSV Eindhovenhez szerződött – hivatalos

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.09.18. 15:28
Ivan Perisic a PSV-hez szerződött (Fotó: Getty Images)
Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóértesülések, a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Eredivisie) címvédő PSV Eindhoven a hivatalos felületein tudatta, hogy 2025. június 30-ig szóló szerződést kötött a 35 éves horvát szélsővel, Ivan Perisiccsel.

Ivan Perisic pályafutása során megfordult többek között a német Borussia Dortmundnál, VfL Wolfsburgnál, Bayern Münchennél, az olasz Internél és az angol Tottenhamnél is. A világbajnoki ezüst- és bronzérmes szélső az észak-londoniaktól 2024 telén tért haza, amikor a Hajduk Split vette kölcsön, de nyáron a dalmáciai és az angol klub sem ajánlott neki szerződést, így a 35 éves szélső június 30. óta szabadon igazolható volt.

Perisic most találta meg új csapatát és a holland élvonalban címvédő PSV Eindhovenhez került, amelynél 2025. június 30-ig szóló megállapodást kötött.

A 136-szoros horvát válogatott szélső minden sorozatot figyelembe véve felnőttpályafutása során 612 mérkőzésen lépett pályára, rutinja pedig elkél az eindhovenieknél, akiknek azért is volt szükségük az ő szolgálataira, mert két balszélsőjük, Mauro Júnior és Fredrik Oppegard is sérült, míg Hirving Lozano télen a San Diego FC-hez szerződik.

„Amióta szabadon igazolható lettem, ilyen lehetőségre vártam: egy olyan klub és egy olyan környezet, amelyben jól érzem magam és ahol trófeákat nyerhetek. Dumfriestól (Denzel Dumfries, aki az Internél volt Perisic csapattársa – a szerk.) kértem tanácsot és meggyőzött arról, hogy a PSV megfelelő lépés. Alig várom, hogy kezdhessek és mindent beleadhassak, hogy trófeákat nyerjünk”  – idézte a PSV honlapja Ivan Perisicet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik