Ho Si Minh-város ad otthont az idei teqball-világbajnokságnak

Vágólapra másolva!
2024.09.17. 10:50
Vietnámban rendezik az idei teqball-világbajnokságot (Fotó: Árvai Károly)
Ho Si Minh-város ad otthont az idei teqball-világbajnokságnak december 4. és 8. között.

A Budapesten székelő nemzetközi szövetség (FITEQ) keddi bejelentése szerint öt kategóriában – férfi és női egyéniben, valamint férfi, női és vegyes párosban – hirdetnek győztest Vietnám legnépesebb városában.

Ho Si Minh-város a hatodik vb-házigazda, korábban Bangkok, Nürnberg, Gliwice, Reims és Budapest volt rendező. Az idei vb-t a versenysorozat történetében először rendezik teljesen kültéren, a város történelmi részében, az Nguyen Hue sétáló utcában, és a nézők számára teljesen ingyenesen.

„Nagyszerű, hogy a FITEQ a tavalyi és idei sikeres rendezvények után visszatér a délkelet-ázsiai régióba” – hangsúlyozta Borsányi Gábor szövetségi elnök. – Vietnám már bebizonyította Quy Nhonban, milyen csodálatos házigazda tud lenni, és őszintén hiszek benne, hogy Ho Si Minh-városban egyedülálló tornának leszünk tanúi.” 

A tavalyi, bangkoki vb-n csúcsot jelentő 61 ország 211 teqballosa szerepelt a magyar fejlesztésű sportágban. Mivel 2024-ben három újabb ország csatlakozott a nemzetközi szövetséghez, a szervezők a rekordok megdöntésére számítanak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik