NL: Brüsszel biztonsági okokból nem ad otthont a Belgium–Izrael mérkőzésnek

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2024.06.19. 17:31
Az izraeli játékosok edzése a Magyarország elleni mérkőzést megelőzően (Fotó: Kovács Péter)
Brüsszel a közel-keleti helyzetre való tekintettel, biztonsági okokból nem ad otthont szeptemberben a Belgium és Izrael közötti labdarúgó Nemzetek Ligája-mérkőzésnek – közölte szerdán a brüsszeli főpolgármesteri hivatal.

A belgák szeptember 6-án találkoztak volna az izraeli válogatottal a Nemzetek Ligájában a fővárosi Baldvin király Stadionban. A főpolgármesteri hivatal sajtóközleményében azonban az áll, hogy a közel-keleti helyzetre és annak nemzetközi visszhangjára való tekintettel Brüsszel város polgármestereinek és tanácsnokainak testülete úgy döntött, hogy nem lehet a területén megrendezni ezt „a közbiztonságra nagy kockázatot jelentő” meccset.

Alapos elemzés után arra jutottunk, hogy a mérkőzés megrendezésének bejelentése fővárosunkban, ebben a különösen nyugtalan időszakban, kétségtelenül jelentős tüntetéseket és ellentüntetéseket fog kiváltani, ami veszélyezteti a nézők, a játékosok, a brüsszeli polgárok és rendőri erőink biztonságát” – olvasható a közleményben.

Az október 14-i, Franciaország és a november 14-i, Olaszország elleni belgiumi találkozókra a jegyértékesítés a tervek szerint zajlik. Brüsszel városa már a gázai háború kitörése előtt is fokozott biztonsági készültségben volt, a várost többször is szélsőséges támadások érték. Tavaly a Belgium–Svédország összecsapást a félidőben félbeszakították, miután Brüsszelben a kezdés előtt egy fegyveres halálos lövést adott le két svéd szurkolóra.

Az izraeli válogatott június 8-án barátságos mérkőzést vívott Debrecenben a jelenleg zajló Európa-bajnokságra készülő magyar csapattal.
 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik