Copa América: a selecao Amerika meghódítására készül

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.07. 14:23
England v Brazil - International Friendly
Vinícius Júnior és Endrick remek párost alkothat a Copa Américán (Fotó: Getty Images)
A közelgő Copa América előtt az örökös esélyes Brazília a torna helyszínén, az Egyesült Államokban készül két felkészülési mérkőzésre.

 Az Egyesült Államokban június 20. és július 14. között rendezik meg a negyvennyolcadik Copa Américát, a torna egyik örökös esélyese, Brazília pedig már a helyszínen készül. Egészen pontosan, a selecao két felkészülési mérkőzésre érkezett az országba, ahol előbb Mexikóval (magyar idő szerint vasárnap hajnalban), majd a rendező nemzeti válogatottjával (csütörtök hajnalban) méri össze az erejét.

Dorival Júnior csapata az első összecsapást a texasi College Stationben játssza, ahol a helyi egyetemi amerikai futballcsapat stadionjába több mint százezer nézőt várnak. Talán meglepő, de a 102.733 fős befogadóképességével a Kyle Field csupán a negyedik legnagyobb NCAA-létesítmény, viszont a helyi mexikói diaszpóra pillanatok alatt elkapkodta a belépőket.

A brazil sajtó szerint Júnior kapitány két különböző összeállítást szeretne tesztelni a két felkészülési mérkőzésen: Mexikó ellen még pihentetné a kulcsjátékosait – a kispadon kezdenek, vagy nem játsszák végig a kilencven percet –, az Egyesült Államok ellen viszont már olyan csapatot küldene pályára, amely már jobban hasonlít a Copán is várható kezdő tizenegyre.

Ez azt jelenti, hogy a texasi meccsen olyan nevekkel lehet majd számolni, mint Guilherme Arana, Yan Couto, Bremer, Pepe és Gabriel Martinelli. Az Egyesült Államok elleni, orlandói összecsapáson kezdő tizenegy még több ponton kérdőjeles, ám a mindig jól informált brazil média szerint szinte borítékolható, hogy már csak a reklám miatt is a Vinícius Júnior, Endrick, Rodrygo támadósorral áll ki a csapat – mindhárman ugyanis a Real Madrid játékosai.

„Még egyetlen címem sincs a válogatottal, de remélem, ezen a tornán összejön. A csapat egyre jobban összeforr, és úgy érzem, ez az új generáció nagy dolgokra lesz képes” – mondta Vinícius Júnior a Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) televíziós csatornájának a texasi érkezést követően.

Brazília Costa Ricával, Paraguay-jal és Kolumbiával van egy csoportban a Copa Américán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik