Cavani nem lesz többször uruguayi válogatott – hivatalos

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.05.31. 09:32
Ghana v Uruguay: Group H - FIFA World Cup Qatar 2022
Edinson Cavani visszavonult a válogatottságtól (Fotó: Getty Images)
Edinson Cavani csütörtökön a hivatalos Instagram-oldalán jelentette be, hogy többé nem lép pályára az uruguayi labdarúgó-válogatott színeiben.

A 37 éves futballista – aki jelenleg a Boca Juniorst erősíti – pályafutása során 136 mérkőzésen 58-szor volt eredményes címeres mezben, ezzel Luis Suárez mögött hazája válogatottjának a második legeredményesebb játékosa. Cavani a Boca Juniors előtt a Danubio, a Palermo, a Napoli, a Paris Saint-Germain, a Manchester United és a Valencia játékosa volt, elhatározását pedig – miszerint visszavonul a válogatottságtól – csütörtökön, a hivatalos Instagram-oldalán hozta nyilvánosságra.

Cavani még 2008-ban, egy Kolumbia elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be a válogatottban, s rögtön gólt is szerzett, utoljára pedig a 2022-es katari világbajnokságon, a Ghána elleni csoportmeccsen lépett pályára címeres mezben. A tapasztalt támadó négy világbajnokságon szerepelt, legnagyobb sikerét 2010-ben, majd 2011-ben érte el, amikor hazájával négy közé jutott a világbajnokságon, utóbb pedig megnyerte a Copa Américát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik