Egykori Getafe-játékossal is erősített a Kassa

D. T.D. T.
Vágólapra másolva!
2024.02.22. 10:33
Nicolas Gorosito Kassára igazolt (Fotó: FC Kassa)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Niké Liga) újoncként 10. helyen álló FC Kassa két játékossal erősítette meg keretét az éjfélkor véget ért átigazolási ablak zárása előtt, hiszen az argentin Nicolás Gorosito és a montenegrói Deni Hocsko is a csapatnál folytatja karrierjét.

A 35 éves Nicolás Gorosito Argentínában született, s ott kezdett el focizni, de 2011-ben légiósnak állt és a szlovák Senicához igazolt, majd egy évvel később váltott és a Slovan Bratislava játékosa lett, ahonnan 2016 telén távozott. A belső védőként és jobbhátvédként is bevethető Gorosito ezt követően fél évvel igazolt a spanyol Getaféhoz, majd volt az Albacete és az Alcorcón játékosa is, mielőtt 2023-ban, a Besztercebánya (Banska Bystrica) kedvéért visszatért Szlovákiába, de tavaly nyáron ismét váltott és a Spartak Trnava játékosa lett.

„Mindenképpen szükségünk volt egy középső védőre. Bevallom, ez volt az átigazolási időszak legnehezebb feladata. Nagyon örülünk, hogy az utolsó pillanatban sikeresek voltunk. Gorosito személyében egy nagyon tapasztalt játékosról van szó. Előny, hogy az edző stáb nagyon jól ismeri” – mondta a klub honlapján Farkas Balázs, az FC Kosice sportigazgatója.

A kassai csapat Gorosito mellett még egy játékost igazolt az átigazolási időszak hajrájában, hiszen a hatszoros montenegrói válogatott Deni Hocsko is a csapatnál folytatja. A 29 éves középpályás a Buducsnoszt Podgorica után játszott a portugál Famalicaónál, a belga Mouscronnál, a ciprusi Pafosznál, legutóbb pedig az izraeli Beitar Jerusalem játékosa volt.

A klub közölte, hogy a két új szerzemény már a február 23-i, Skalica (Szakolca) elleni mérkőzésen bevethető lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik