Afrika-kupa: nagy a tét, Bölöni kapusa meggondolta magát

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.12.12. 19:39
null
Alexandre Oukidja munkában egy idei francia bajnokin (Fotó: AFP)
Francia és algériai sajtóhírek szerint Alexandre Oukidja, a francia élvonalbeli Metz kapusa meggondolta magát, és bár egyszer már visszavonult az algériai labdarúgó-válogatottól, mégis részt venne a jövő év eleji Afrikai Nemzetek Kupáján.

 

Alexandre Oukidja csupán hatszor állt az algériai válogatott kapujában, de tagja volt a 2019-ben kontinensbajnoki címet nyerő keretnek, megbízható tartalékja és edzőtársa az első számú kapusnak, az immár 96-szoros válogatott Raisz M'Bolhinak. (Mindketten ott voltak a 2021-es ANK-n is, amelyről viszont már nyeretlenül estek ki a „sivatagi rókák”.)

A Franciaországban született és karrierjét szinte teljes egészében ott töltő Oukidja júniusban jelentette be búcsúját a válogatottól, ám jó formában van, Bölöni Lászlónál ő a Metz első számú kapusa, és klubtársa, Kevin Guitoun a lelkére beszélt.

„Volt alkalmam beszélgetni vele erről, és nem zárja ki, hogy egy utolsó kalandra visszatérjen, ha a szövetségi kapitány számít rá. Mindannyian tudjuk, hogy kiváló kapus, odaadó csapattárs” – adott helyzetjelentést a szintén algériai válogatott Guitoun.

Dzsamel Belmadi kapitány néhány hónapja már jelezte nyitottságát, mondván, Oukidja erős bajnokságban véd jó formában, szóval ha meggondolja magát, ő akár be is válogatná, „legfeljebb potyára búcsúztattuk különleges mezzel és süteménnyel”.

Az algériai sportsajtó és a helyi drukkerek türelmetlenül várják, hogy maga a kapus is megszólaljon, mert már nagyon közel a 34. Afrika-kupa: január 13. és február 11. között rendezik Elefántcsontparton. Algéria csoportellenfelei: Burkina Faso, Mauritánia és Angola.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik