Női vb: hiába Kerr bombagólja, Anglia jutott a döntőbe

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.16. 14:01
null
Samantha Kerr (20) a hajrában másodszor is egyenlíthetett volna (Fotó: Getty Images)
Az angol női labdarúgó-válogatott 3–1-re legyőzte Ausztráliát a világbajnokság második elődöntőjében és bejutott a fináléba. A döntőben Spanyolországgal találkozik. 

 

Két nagy helyzettel indult a női labdarúgó-világbajnokság második elődöntője, amelyen a társházigazda ausztrálok az Eb-címvédő angolokkal találkoztak. Előbb Samantha Kerr lépett ki és lőtt a kapusba, de lesről indult, majd a másik oldalon Georgia Stanway lövését védte Mackenzie Arnold.

Ella Toone góljával az angolok kerültek előnybe a 36. percben, a Manchester United középpályása bal oldali akció után a visszakészített labdát lőtte a hosszú sarokba.

A szünet után visszajöttek a meccsbe az ausztrálok, egy kontra után a csapatkapitány Kerr indult meg és lőtt hatalmas gólt a védője mellett, ami után felrobbant a stadion Sydneyben.

 

A hazai pályán játszók öröme azonban nem tartott sokáig, egy felívelés után Lauren Hemp két védő között találta meg a labdát és balról a hosszúba rúgta az angolok vezető gólját.

Kerr a 85. percben ismét egyenlíthetett volna, azonban a szöglet után lecsorgó labdát a Chelsea támadója az ötösről mellé rúgta. Egy perccel később az angolok eldöntötték a találkozót, Hemp a szólója után remek passzt adott a beinduló Alessia Russónak, aki jobbról visszalőtte a labdát a hosszú alsó sarokba, eldöntve a találkozót.

Az angolok a döntőben a svédeket kiejtő spanyolokkal csapnak össze magyar idő szerint vasárnap délben.

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG
ELŐDÖNTŐ
Ausztrália–Anglia 1–3
(Kerr 63., ill. Toone 36., Hemp 71., Russo 86.)

DÖNTŐ
Augusztus 20., 12.00:
Spanyolország–Anglia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik